یک تعریف کلی از پنت هاوس میتواند این باشد، آخرین طبقه یک ساختمان یا آپارتمان با حداقل ۱۰ طبقه که دارای امکانات خاص و لوکس است. مواردی نظیر استخر، جکوزی، آسانسور و ورودی انحصاری، فضای سبز، بالکن های بزرگ و سقف های بلند و غیره در نظر گرفته میشود.
جهت طراحی و ساخت با ما در ارتباط باشید.
البته امروزه به جهت بازار گرمی مشاوران املاک در خرید و فروش واحد های آپارتمانی ، معنای دیگری از این واژه را عمومی نموده اند و برای بالا بردن نرخ واحد های آپارتمانی از طبقات چهار به بعد را علا رغم ، هیچگونه امکانات خاص و ویژه و تنها به دلیل داشتن منظره دور دست، پنت هاوس می نامند.
تاریخچه پنت هاوس
در سال ۱۹۲۰ میلادی همزمان با رشد اقتصادی بزرگ در آمریکا ، گرایش مردم به سمت زندگی در نواحی شهری بیشتر از قبل شد و با مهاجرت عده زیادی از مردمان آمریکا به نیویورک که قلب اقتصاد آمریکا بوده ، ساختمان سازی ها بصورت آپارتمان به اوج خود رسید.
از یک طرف مردم علاقه ای به زندگی در طبقات بالایی را نداشته و قشر مرفه تر به دنبال زندگی لوکس در طبقات ابتدایی آپارتمان ها بودند و در طبقات آخر ساختمان ها اغلب مردم قشر ضعیف زندگی می کردند که خالی از امکانات گرمایشی و رفاهی بود.
با گذشت زمان معمار ها برای جلب رضایت مردمان مرفه به طبقات آخر آپارتمان شروع به طراحی پنت هاوس در طبقات بالایی آپارتمان نمودند.
جهت طراحی و ساخت با ما در ارتباط باشید.
طراحی پنت هاوس کوچک
با توجه به متراژ آپارتمان های امروزی که بسیار کوچک هستند، برای داشتن یک پنت هاوس باید طراحی خاص در این زمینه را در نظر گرفت.
در طراحی پنت هاوس کوچک تا جایی که میتوانیم باید فضا سازی نماییم ، یعنی از رنگ های روشن برای دیوار و کف خانه استفاده کنیم، معمولا پنت هاوس را با فضای دلباز آن می شناسند، و در صورت عدم رعایت نکات خاص در این زمینه ممکن است، شما به اندازه کافی دلباز به چشم نیاید.
در طراحی پنت هاوس کوچک باید، فضاهایی نظیر اتاق خواب و تراس ، اتاق نشیمن، سالن پذیرایی و راهرو های وسیع در بین سالن ها در نظر گرفت.
شما میتوانید جهت طراحی و ساخت خود از مشاوران و متخصصان خبره در گروه اویم شاهانه کمک بگیرید. گروه اویم شاهانه همواره سعی دارد با استفاده از به روز ترین و مدرن ترین طرح های موجود و مصالح و متریال با کیفیت بهترین خدمات را برای مشتریان خود مهیا سازد.
برای طراحی فضای داخلی یک پنت هاوس کوچک باید، موارد زیر را در نظر داشته باشیم:
استفاده از رنگ های روشن برای کف پوش ، دیوار و کاغذ دیواری، ستون ها و سقف و تمامی سطوحی که در فضای داخلی قابل مشاهده است، تا دلباز ترین فضا را برای مخاطب ایجاد نماییم
انتظاری که از یک در تصور ماست، تماشای منظره وسیعی از طبیعت بیرون ساختمان می باشد، لذا فضای داخلی باید بسیار نورگیر باشد، و هرچه این نورپردازی بیشتر باشد، تصور فضای دلباز تری را به مخاطب القا میکند. پس نکته حائز اهمیت در نظر گرفتن میزان نور تابشی از محیط خارجی به داخل پنت هاوس است.
مورد سوم که بسیار حائز اهمیت است ، استفاده از مواد و متریال با کیفیت در فضای داخلی پنت هاوس کوچک میباشد، طراحی دیوار ها و ستون ها یا کف اتاق ها بصورت آکواریومی میتواند زیبایی خاصی به فضای شما ببخشد، استفاده از شومینه های شیشه ای در ستون های داخلی پنت هاوس، جلوه زیبایی را در نظر مخاطب ایجاد میکند. همچنین می توانید دیوارهای تمام شیشه ای در بین تراس و فضای داخلی استفاده نمایید. استفاده از دیوارهای آینه ای در فضای داخلی یک پنت هاوس کوچک در ایجاد فضا سازی کمک بسیاری خواهد نمود.
جهت طراحی و ساخت با ما در ارتباط باشید.
نقشه پنت هاوس دوبلکس
همانطور که در ابتدا توضیح دادیم، معمولا در طبقات آخر یک ساختمان طراحی می گردند و لزوما نباید بصورت دوبلکس باشند، اما اگر میخواهید صاحب یک پنت هاوس لوکس و مدرن باشید، بهتر است پنت هاوس دوبلکس را انتخاب نمایید،
پنت هاوس دوبلکس علاوه بر داشتن فضای بیشتر ، قابلیت طراحی برای فضاهای اختصاصی تر و همچنین ایجاد فضاهای داخلی با اختلاف سطح نسبت به یکدیگر را دارد.
یک جلوه زیبای دیگر آن استفاده از راه پله در فضای داخلی میباشد. در پنت هاوس دوبلکس امکان فراوانی برای اجرای طرح های خاص و نقشه های ویژه ، به دلیل وجود فضای زیاد وجود دارد. در پنت هاوس دوبلکس قادر به ایجاد سقف های شیشه ای در سالن پذیرایی یا اتاق نشیمن و در اتاق خواب ها خواهیم بود، تصویر زیر نمونه ای از یک پنت هاوس دوبلکس میباشد.
تصویر بالا نمونه ای از یک طراحی پنت هاوس دوبلکس می باشد، همانطور که در تصویر مشاهده میکنید دیوارهای اطراف ساختمان کاملا از جنس شیشه در نظر گرفته شده است که فضای روشن و پر نوری را در داخل پنت هاوس ایجاد نموده، منظره آسمان شب در این ها فوق العاده می باشد، استفاده از رنگ های روشن در داخل برای دیوار ها و کف پوش انعکاس نور را چندین برابر و همچنین استفاده از دیوارهایی با متریال چوب و دیوارپوش های سنگی بسیار زیبا جلوه نموده است ، استفاده از راه پله مارپیچی که متریال پله های آن نیز از جنس شیشه میباشد، فضای رویایی را برای ساکنین خود ایجاد کرده است.
نمونه پنت هاوس
در زیر تصاویری از نمونه های طراحی پنت هاوس های امروزی را برای شما آورده ایم، با تماشای این ها می توانید، ایده های رویایی خود را به واقعیت ببینید.
- چهار طبقه ای
- بام دوبلکس
- نمای بیرون
- ساخت روف گاردن در فضای بام
- فضای باز باغچه ای در بام
جهت طراحی و ساخت با ما در ارتباط باشید.
ضوابط پنت هاوس
در طراحی پنت هاوس ، استاندارد و ضوابط خاص و ثابتی وجود ندارد، بلکه متناسب با اقلیم محیط و سطح فرهنگی و اجتماعی و قدرت اقتصادی و همچنین ضوابط خاص شهرداری و شهرسازی آن منطقه طراحی و ساخته میشوند.
اما طراحی پلان پنت هاوس همانند سایر آپارتمان ها و ساختمان های دیگر نیست، در طراحی پنت هاوس موارد خاص و زیادی به همراه جزئیات کامل باید در نظر گرفته شود، اگر قرار است در طبقات بالایی یک ساخته شود، نقشه آن باید با در نظر گرفتن پلان آپارتمان طراحی گردد، و محدودیت های خاص پلان آپارتمان باید در نظر گرفته شود.
در طراحی علاوه بر عناصری که در نقشه ساختمان های دیگر نظیر در و دیوار و پنجره در نظر گرفته میشود، باید موارد دیگری نظیر اتاق های مختلف جهت نشیمن و پذیرایی، آشپزخانه با مطبخ و اتاق های مستر و حتی در نظر گرفتن درب ورودی این اتاق ها و نحوه جداسازی آنها از یکدیگر ، اتاق لباس، اتاق خدمتکاران، استخر و جکوزی و سالن ورزش، بالکن هایی با بهترین منظره و زاویه دید همچنین طراحی فضاهای سبز مختلف در تراس ، دکور های داخلی و راه پله ها در صورت دوبلکس بودن و خیلی موارد دیگر، بسیار اهمیت دارد.
در نظر گرفتن سیستم های گرمایشی و سرمایشی برای طراحی پنت هاوس از دیگر الزامات نقشه میباشد برای هر اتاق خواب باید تراس جدا و سرویس حمام و دستشویی جداگانه و مخصوص به خود در نظر گرفت.
ویلا دوبلکس کوچک در طراحی آشپزخانه باید در نظر داشت که نیاز به طراحی دو نوع آشپزخانه است، آشپزخانه ای که طبخ در آن صورت میگیرد و قابل مشاهده نیست و آشپزخانه دکوراتیو که فقط قابل مشاهده است و جز دکور داخلی در نظر گرفته میشود.
پنت هاوس مدرن
در طراحی پنت هاوس های مدرن علاوه بر موارد اصلی و اساسی به موارد بسیار جزئی نیز توجه شده است.
مثلا در فضا سازی یک پنت مواردی نظیر اتاق مطالعه ، اتاق لباس، اتاق بازی، استخر و جکوزی ، اتاق کار و ایجاد سرویس های بهداشتی اختصاصی برای هر یک از اتاق خواب ها و حتی مسائل جزئی تر در مورد مواد و متریال به کار رفته برای ساخت دیوار ، سقف و کف ، جدا سازی فضا ها از یکدیگر، ایجاد فضاهای مخفی برای آشپزخانه ها و اتاق خدمتکاران، طراحی روف گاردن و باغ های سبز در تراس ها و نحوه قرارگیری راه پله ها و قرار گرفتن درب های ورودی و خروجی برای هر یک از قسمت ها نیز مورد توجه قرار گرفته است.
همچنین حتی طریقه نورپردازی و سیستم های گرمایشی و سرمایشی نیز در طراحی مدرن در نظر گرفته می شود.
طراحی حیاط پنت هاوس
طراحی پنت هاوس نما و جزئیات حیاط ، نقش بسزایی در جلوه و زیبایی آن دارد، لذا دقت در طراحی و انتخاب مواد و متریال مورد استفاده در ساخت آن بسیار حائز اهمیت است.
در ابتدا در نظر گرفتن چند نکته مهم قبل از انتخاب مواد و متریال مورد استفاده ضروری است، با توجه به اینکه اجسامی که در حیاط پنت هاوس قرار داده می شوند به طور دائمی در معرض مستقیم نور خورشید قرار دارند، لذا باید موادی انتخاب شوند که به لحاظ کیفیت جنس و ماندگاری دچار آسیب نشوند، همچنین به دلیل بودن در فضای باز در معرض سرما و باران و برف نیز قرار خواهند گرفت، پس بهتر است ، دقت زیادی در انتخاب مواد این اجناس صرف شود.
از موادی که اغلب در فضای بیرونی و در طراحی باغ و فضای سبز حیاط استفاده میشود می توان متریال چوب پلاست را نام برد. این مواد در ساخت آلاچیق ها یا اتاق های روی بام و تراس پنت هاوس و پرگولا (سایبان) استفاده می شود. دارای وزن سبک و استحکام زیادی است و هزینه های تعمیر و نگهداری بسیار ارزانی دارد.
استفاده از گلدان های چوبی در فضای حیاط با گیاهان و گل هایی مخصوص فضای باز را به شما پیشنهاد میکنیم، چون هدف از ساخت حیاط داشتن یک طبیعت بی نظیر در فضای باز می باشد.
جهت طراحی و ساخت با ما در ارتباط باشید. طراحی ویلا شیبدار
پس الزاما باید از گیاهان و درختچه های کوچک برای زیباسازی آن استفاده نمود. نورپردازی با لامپ های LED در بین گیاهان و در کناره های حیاط جلوه بی نظیری در شب به حیاط پنت هاوس می بخشد، که در زیبایی محیط داخلی نیز تاثیر گذار خواهد بود.
برای کف سازی بهتر است از چندین متریال استفاده کنید قسمتی از کف پوش حیاط را از جنس چوب کار کنید و در قسمتی دیگر از سنگ پوش استفاده کنید، با توجه به اینکه این مواد در فضای بیرونی قرار دارند و گرد و غبار زیادی را به خود جذب میکنند، حتما مطمین شوید، که قابلیت تمیز کاری راحت و آسانی داشته باشند.
مورد بعدی انتخاب گل و گیاه در حیاط پنت هاوس است، حتما از گیاهانی که متناسب با آب و هوای آن منطقه هستند استفاده کنید تا نگهداری آن ها آسان تر باشد. همچنین در نظر داشته باشید که فضای باز در معرض باد و طوفان قرار خواهد گرفت پس حتما در خصوص این مسئله از افراد متخصص مشاوره بگیرید.
برای جلوگیری از آسیب دیدن گیاهان به دلیل وزش شدید باد ، یا نور مستقیم خورشید می توانید از نرده های چوبی و سایبان های چوبی نازک استفاده نمایید. نرده های چوبی خود در زیبای حیاط پنت شما موثر خواهد بود.
انتخاب مبلمان در فضای بیرونی نیز بسیار حائز اهمیت است، جنس متریالی که برای مبلمان حیاط پنت هاوس انتخاب می کنید حتما باید دارای ویژگی های زیر باشد.
- مقاومت بالایی در برابر تابش نور مستقیم خورشید داشته باشد
- در برابر باد و باران و برف و نفوذ آب مقاوم باشد
- ماندگاری و تثبیت رنگ آن در فضای باز
- بهتر است از جنس چوب پلاست انتخاب شود.
مزایا و معایب پنت هاوس
تا کنون تنها از مزایای صحبت نمودیم که میتوان به طور خلاصه به موارد زیر اشاره نمود:
- داشتن منظره باز و زیبا به دور دست ها
- عاری از هر گونه سر و صدا
- بدون داشتن همسایه و فضای کاملا اختصاصی و بدون هیاهو
- امنیت بالا
- دسترسی به هوای پاک و آزاد و نور
- دارای امکانات رفاهی بالا و لاکچری
اما در مورد معایب هم لازم است به چند مورد اشاره کنیم.
- عدم کنترل دما در زمستان های سرد و تابستان های گرم
- مسیر طولانی به طبقه همکف که حتما باید با آسانسور طی گردد.
- عدم دسترسی به طبیعت علا رغم مشاهده منظره وسیعی از طبیعت
- مشکلات تعمیر و نگهداری
- عدم معاشرت با افراد و دور شدن از اجتماع
جهت طراحی و ساخت با ما در ارتباط باشید. ضوابط پارکینگ