شرح شغل مهندس عمران
به گزارش آگهی ساختمان : مهندسی عمران یکی از رشتههای پر طرفدار در بین رشتههای مهندسی است. اگر شما میخواهید انتخاب رشته نمایید وبه دنبال آشنایی با شغل مهندس عمران هستید این مقاله را مطالعه نمایید. مهندسی عمران به طراحی، ساخت و نظارت بر پروژههای ساختمانی گفته میشود. مهندسان عمران به ساخت وسازهای سدها، راه آهن، پلها، جادهها، فرودگاهها، بنادر، نیروگاهها وساختمانهای بلند شهری نظارت میکنند. مهندسان در این شاخه شغلی به دو دسته مهندسان مشاور و مهندسان پیمانکار تقسیم میشوند. مهندسان مشاور به کار طراحی پروژهها میپردازند ومعمولا هم در در دفتر کار خود مشغول به کار هستند. مهندسان پیمانکار طرح را از مهندسان مشاور میگیرند و به محل انجام پروژه میروند و به ساختوساز آن نظارت میکنند و مدیریت آن را به عهده میگیرند.
چگونه یک مهندس عمران شویم؟
حال که با شغل مهندسی عمران آشنا شدیم شاید شما به این فکر میکنید چطور میشود یک مهندس عمران شد. برای پاسخ به این سوال باید بگوییم برای ورود به این رشته باید از سالهای قبل از دانشگاه تصمیم بگیرید. از دوره متوسطه و موقع انتخاب رشته، ریاضی وفیزیک را انتخاب کنید. پس از آن مهارتهای ریاضی و فیزیک و شیمی را بسیار قوی کنید. بعد ازآن به زمان سرنوشتساز کنکور میرسید که باید رتبه خوبی کسب کنید تا بتوانید در این رشته در یک دانشگاه خوب قبول شوید. کار به همینجا ختم نمیشود فقط کسب مدرک تحصیلی لیسانس به شما کمک چندانی در موفقیت نمیکند. امروزه موسساتی وجود دارند که در کنار دانشگاه، به دانشجویان در کسب موفقیت تحصیلی کمک میکنند. دستبابی به شغل مهندسی شاید آسان به نظر برسد اما موفقیت شغلی در این زمینه به مهارتهای مدیریتی و تصمیمگیری درست در لحظه هم نیاز دارد که یک مهندس عمران موفق باید پیش زمینه کافی در این مهارتها را از طریق این موسسات کسب کنید.
گرایش های رشته مهندس عمران
رشته مهندس عمران در دانشگاه سه گرایش دارد:
گرایش عمران-عمران: این گرایش بیشتر به دروس مربوط به خاک، پی، سازه، اسکلت ساختمانها و ساختن پل، فرودگاه و تونل میپردازد.
گرایش عمران-آب: امروزه با توجه به وجود آمدن بحران آب در دنیا این مساله بشتر اهمیت پیدا کرده است. مهندسان این رشته در زمینه سدسازی، تونلهای انتقال آب و تصفیهخانهها فعالیت میکنند.
گرایش عمران–نقشهبرداری: این گرایش بیشتر میدانی است و به مواردی همچون؛ سنجش از راه دور و جغرافیا میپردازد. نقشهبرداری بیشتر برای ساختوسازهای بیرون از شهر کاربرد دارد و به تحلیل و تفسیر اطلاعات مکانی برای اجرای پروژهها مربوط میشود.
مهارتها و تواناییهای مهندس عمران
شما به عنوان یک مهندس عمران موفق به مهارتها و تواناییهایی نیاز دارید که برخی از آنها را به اختصار شرح میدهیم.
- مهارتهای ارتباطی:
یکی از مهمترین تواناییهای یک مهندس عمران مهارت ارتباطی است. شما به عنوان یک مهندس عمران باید بتوانید به درستی با کارگران، مشتریان و همکاران ارتباط موثر برقرار کنید.شما باید بتوانید از تمام نظرات استفاده کنید و به ایدههای دیگران جهتدهی مناسب بدهید.
- خلاقیت و نوآوری:
شرایط وامکانات تمام پروژهها یکسان نیست. بنابراین شما به عنوان یک مهندس عمران باید در شرایط مختلف وگوناگون قادر به خلاقیت برای استفاده بهینه از موقعیت خود باشید.
- مهارت تصمیمگیری:
تصمیمگیری وحل مساله یکی از مهارتهای مهم واساسی برای یک مهندس عمران است. شما باید بتوانید بهترین و کارآمدترین تصمیم را برای مشکلات بگیرید.
- توانایی رهبری ومدیریت پروژه:
توانایی رهبری ومدیریت پروژه از اساسیترین مهارتهای مهندسان عمران است.از زمانی که پروژه آغاز میشود تا زمانی که تحویل داده میشود مدیریت، برنامهریزی، هماهنگی بین اعضا ، بررسیهای میدانی و ایجاد انگیزه بین اعضای تیم به عهده مهندس عمران است.
- مهارتهای فنی:
مهارتهای فنی از جمله؛ آشنایی با نرمافزارهای مهندسی، کاربا نقشههای ساختمانی، بررسی کمیت، صورتحساب پروژه، جدول خم شدن میله و مهارتهای ریاضی میباشد.
- مدیریت زمان:
از زمان عقب نمانید، این مهمترین وظیفه یک مهندس عمران موفق است. برای اتمام هر پروژه زمانی محاسبه شده و بین مشتری و مدیریت تعیین شده است. مدیریت زمان به شما کمک میکند زمان را از دست ندهید.
وظایف مهندس عمران
وقتی شخصی به عنوان یک مهندس عمران در یک پروژه انتخاب میشود وقت آن رسیده است که وظایفی به وی محول شود. شما باید بدانید برخی وظایف در تمام پروژهها الزامی است وبرخی وظایف فقط معطوف به همان پروژه میباشد. وظایف کلی مهندسان عمران عبارتند از؛ طراحی، مدیریت بودجه و منابع ، مسولیت پذیری، مدیریت زمان، داشتن تفکر انتقادی، خلاق، توسعه طرحها، تهیه واجرای پروژه، تحقیق در مورد برآورد پروژه، ارتباط موثربا مشتریان و پیمانکاران، توانایی حل مسأله، بررسی مقررات دولتی و نظارت براجرا است.
بررسی بازار کار و آینده شغلی مهندس عمران
مهندسان عمران در بین شاخههای مهندسی، از تنوع بازار کار بیشتری برخوردار هستند به همین علت آگهی های استخدام مهندس عمران نسبت به رشتههای مهندسی دیگر بیشتر است. برخی مهندسان عمران در بخش دولتی فعالیت میکنند و بخشی از آنها در شرکتهای خصوصی مشغول به کار هستند. همانظور که قبلا گفتیم آنها میتوانند در بخشهای طراحی یا در بخش ساخت و یا مدیریت پروژه فعالیت نمایند. برخی نیز تدریس در موسسات خصوصی یا مراکز دانشگاهی را برمیگزینند.
حقوق و درآمد مهندس عمران
معمولا درآمد یک مهندس عمران نسبت به رشتههای دیگر مهندسی در حد متوسط رو به بالا قرار دارد. میزان درآمد این مهندسان به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله این موارد؛ مهارتهای شغلی ، جغرافیای محل کار، جنسیت، تجربه کاری است. مهندس عمران با مهارت مشخصا بیشتر از مهندس عمران کم مهارت میتواند درآمد کسب کند. غالبا مهندسان عمران در شهرهای بزرگ حقوق بیشتری دریافت میکنند. در برخی شرکتهای خصوصی به مهندس عمران با سابقه بیشتر حقوق میدهند. بعضی کارفرماها به مهندس عمران خانم کمتر از یک مهندس عمران آقا حقوق میدهند. بنابّراین بسته به میزان عوامل مختلف میزان حقوق دریافتی نیز متفاوت است.
سخن پایانی
شرایط استخدام وکاریابی در رشته مهندس عمران در کشور ما بسیار خوب است. هر دانشجویی که مدرک کارشناسی خود را گرفته باشد میتواند رزومه خود را به شرکتهای خصوصی یا دولتی ارسال نماید. برای اینکار کافی است یک رزومه کامل و حرفه ای آماده کنید و روزانه اخبار آگهیهای استخدام شهر خود را در سایت های کاریابی معتبر بررسی نمایید.
توجه : این مطلب آگهی تبلیغات، یک تبلیغ رپورتاژ بوده و اویم شاهانه در محتوا و محصولات آن هیچگونه نظری و مسئولیتی ندارد.