به گزارش ساخت ویلا : در نظام آموزشی جدید به مسئلۀ خلاقیت و پرورش آن بیش از آموزش توجه شده است؛ فلذا در طراحی پیش دبستانی باید به ایجاد فضایی که منجر به خلاقیت کودک شود، فکر کرد. از نظر روانشناسان رشد، خلاقیت انسان در دورۀ کودکی پرورش مییابد و اهمیت طراحی به عنوان اولین فضایی که کودک آموزش خود را از آنجا شروع میکند، از این رهگذر معنا خواهد یافت.
جهت طراحی و ساخت با ما در ارتباط باشید.
برای ساخت پیش دبستانی، دو نوع فضا در اختیار داریم. یکی فضاهایی که از پیش وجود دارند. مانند بخشی از یک مدرسه یا مهد کودک. یا بنایی که قرار است در یک فضای جدید ساخته شود. اگرچه نوع دوم طراحی پیش دبستانی، برای اهداف خلاقانه ایده آلتر است ولی در نوع اول هم میتوان با رعایت نکاتی ساده به هدف پرورش خلاقیت کودک دست یافت.
استفاده از روانشناسی و مهندسی در طراحی پیش دبستانی
معمولاً وقتی صحبت از تربیت کودکان میشود، معلمان و مربیان علاقه مندند تا با دسته بندی کودکان و قرار دادن هر گروه در یک کلاس و فضای بسته، فعالیت مناسب ردۀ سنی آنها را مشخص کنند و در همان قالب به فعالیت بپردازند. به همین خاطر است که ما در طراحی مهد کودک و پیش دبستانی با فضاهای بستۀ متعددی روبرو میشویم که اصطلاحاً به آن کلاس میگویند.
ولی در روانشناسی ثابت شده است که فضاهای باز به خلاقیت کودک بیشتر کمک میکند. بهتر است که بچهها در فضای باز و سالن مانندی با هم بازیهای گروهی انجام دهند و برای فعالیتهای گوناگون مثل بازی – ریاضی، نقاشی، کاردستی و آشپزی؛ سالن با چیدمان وسایل به بخشهای کوچکتر با عملکردهای مختلف تقسیم شود.
ساخت پیش دبستانی
*--* در طراحی جزئیات بنا هم با در نظر گرفتن نکات سادهای چون پنجرههای بزرگ، استفاده از نور طبیعی و شیشههای رنگی، رنگهای شاد و گرم برای دیوارها و کم کردن فضاهای بسته، میتوان به بهبود عملکرد بنا در خلاقیت کودک، کمک کرد.
فضاسازی سبز حتی در داخل بنا، ایجاد گلخانه و محلی برای کشاورزی کودکان، فراهم آوردن امکان ارتباط کودک با آب و خاک و ایجاد فضای باز برای فعالیتهای بدنی هم از نکاتی است که در رشد ذهنی و جسمی کودک مؤثر خواهد بود.