افزایش مقاومت ساختمان
به گزارش بازار کار ساخت خانه اویم شاهانه: افزایش مقاومت ساختمان با توجه به گسترش روزمزهی ساخت و ساز، ساختمان سازی به یک صنعت در کل دنیا بدل شده است؛ این حوزه جنبههای مختلفی دارد که ما تصمیم داریم در این بلاگ عوامل موثر بر مقاومت ساختمان مانند ستونها و سقفها را برای شما بیان کنیم.
مقاومت یک ساختمان با امنیت آن رابطهی مستقیم دارد به همین دلیل این موضوع از مهمترین مسائل قابل بررسی در زمینهی عمرانی است، از شما میخواهیم برای کسب اطلاع از راهحل های افزایش مقاومت یک سازه این مقاله را انتها مطالعه فرمایید.
مقاومسازی ستونها، عاملی موثر بر مقاومت ساختمان شما
ستونها بخش مهمی از یک ساختمان را تشکیل میدهند، اگر بخواهیم تعریفی دربارهی ستون بیان کنیم باید بگوییم به سازهای که به طور عمودی طراحی میشود تا بتواند نیروی وارده از قسمت بالایی سازه را تحمل کند و قسمت بالایی یک ساختمان را به قسمت پایین آن متصل کند ستون گفته میشود.
- ستونها نیروهای زیادی را اعم از برشی، خمشی و محوری تحمل میکنند، به همین دلیل اگر مقاوم سازی نشوند توان تحمل این نیروهای نام برده را نداشته و دچار شکستگی و خرابی میشوند.
- با توجه به مسائل گفته شده این سوال پیش میآید که چگونه میتوان مقاومت یک ستون را افزایش داد؟ یکی از راههای افزایش مقاومت روش FRP است.
مقاوم سازی ستونها به روش FRP چیست ؟
این روش برای افزایش مقاومت سازه در برابر زلزله، حرارت و سایش استفاده میشود، نحوهی اجرای این روش بدین صورت است که ستونها توسط الیاف FRP دورپیچ میشود این کار باعث میشود تا مقاومت فشاری سازه و شکل پذیری تحت اثر نیروهای خمشی و محوری افزایش یابد.
مزایای مقاوم سازی با روش FRP عبارتند از :
- مقرون به صرفه بودن از لحاظ اقتصادی نسبت به روشهای دیگر
- سرعت بالای اجرا و صرفهجویی در زمان
- برای اجرای این روش نیازی به توقف کاربری ساختمان نیست، مدت کوتاهی بعد از فرآیند، ساختمان قابل سرویس دهی است
ژاکت بتنی، روشی دیگر برای مقاومسازی ستونها
ژاکت بتنی به فرآیندی گفته میشود که در آن سازهی ما به وسیلهی میلگردهای طولی، خاموتهای بسته و بتن ریزی به حد بالایی از مقاومت در برابر نبروهای جانبی برسد.
عملیات اجرای ژاکت بتنی به طور عمده در دو مرحله خلاصه میشود؛ در مرحلهی اول، آرماتورها باید بر روی ستون نصب شود به طوری که ستون رااحاطه کند، سپس در مرحله دوم فرآیند بتن پاشی باید انجام شود.
مزایای مقاوم سازی به روش ژاکت بتنی کدامند:
- قابلیت اجرای این فرآیند در بخشهای دیگرف مثل فونداسیون و تیرها
- تغییر نکردن معماری ساختمان در صورت استفاده از این روش
- در این روش مشکلات سختی و مقاومتی به طور هم زمان اصلاح میشوند.
مقاوم سازی سقفها به طریق FRP
- سقف سازه نیز یکی دیگر از اجزای مهم یک ساختمان است که وظیفهی اصلی آن جداسازی طبقات از یکدیگر است. شاید سقفها مانند ستونها وظیفهی زیادی برای تحمل نیروها نداشته باشند اما بهتر است برای ایمنی بهتر مقاوم سازی شوند.
- سقفها انواع مختلفی دارند؛ سقف تیرچه بلوک، سقف دال بتنی، سقف طاق ضربی و… ما در این قسمت قصد داریم برای شما روش مقاوم سازی سقف تیرچه بلوک را تشریح کنیم، به دلیل اینکه کاربرد از این سقف بخصوص در کشورمان ایران بسیار وسیع است.
- البته قبل از اینکه وارد بحث مقاومسازی شویم بهتر شما را با سقف تیرچه بلوک آشنا کنیم.
سقف تیرچه بلوک چیست؟
همانطور که از نام این سقف پیداست سقف تیرچه بلوک از دو بخش عمدهی تیرچه و بلوک تشکیل شده است که این دو بوسیلهی فرآیند بتن ریزی به طور کامل پوشش داده میشوند. پس به نوعی دیگر میتوان گفت سقف تیرچه بلوک از آرماتورها، بلوکها و بتن ساخته میشود.
همانطور که در ابتدای این بخش گفته شد این سقف به دلیل مزایایی که دارد کاربرد زیادی در صنعت ساختمان سازی دارد.
مزایای سقف تیرچه بلوک عبارتند از:
- عایق بودن در برار صوت و حرارت
- سرعت بالای فرایند اجرا
- به صرفه بودن از لحاظ اقتصادی
- مقاومت بالا در برابر زلزله
به شما پیشنهاد کنیم برای اطلاع از قیمت بروز انواع تیرچه به صفحهی قیمت تیرچه مراجعه فرمایید.
چگونه سقف تیرچه بلوک را مقاوم کنیم؟
هر چقدر که یک سقف با کیفیت باشد، پس از گذز زمان نیاز به مقاوم سازی دارد تا در برابر نبروها و عوامل طبیعی مانند زلزله مقاومت خوبی از خود نشان دهد. روش پرکاربردی که حتی در ستونها استفاده میشود روش FRP است.
طبق این روش سقفتوسط ورقهایFRT پوشش داده میشود، لازم به ذکر است که قبل شروع فرآیند مقاوم سازی باید قسمتهای سست و آسیب دیدهی سقف را تعمیر کرده و سپس مقاومسازی شروع کنیم.
پردهی آخر
ما در این بلاگ سعی کردیم که به بخشی از راههای افزایش مقاومت ساختمان بپردازیم؛ امیداوریم مطالب گفته شده برای شما مفید بوده باشد، حتما نظرات خود را با ما درمیان بگذارید تا زمینهی استفاده از آن برای ما و کاربران فراهم شود.
منبع: تیرچه پایدار
توجه : این مطلب افزایش مقاومت ساختمان ، یک تبلیغ رپورتاژ بوده و اویم شاهانه در محتوا و محصولات آن هیچگونه نظری و مسئولیتی ندارد.