تجهیز سالن آمفی تئاتر جزو یکی از موضوعاتی است که امروزه اغلب معماران به انجام آن برای سالنهای مختلف میپردازند. اما خوب است بدانید که تجهیز این سالن به توانایی و استعداد بالایی در این زمینه نیاز دارد؛ به معنای دیگر فقط معماران و متخصصین ماهر که در این زمینه مهارت دارند، میتوانند این کار را انجام دهند. اگر شما نیز به تازگی وارد این عرصه شدهاید و به عنوان یک معمار میخواهید بدانید که برای تجهیز سالن آمفی تئاتر باید به چه نکات و مواردی توجه داشته باشید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید:
تجهیز سالن آمفی تئاتر چه دلایلی دارد؟
قبل از اینکه بخواهیم به بررسی نکات مهم سالن آمفی تئاتر بپردازیم، لازم است تا نگاهی کوتاه نیز به دلایل تجهیز سالن آمفی تئاتر داشته باشیم. در نظر داشته باشید که سالنهای آمفی تئاتر جزو مهمترین بخشهای هر ارگان و سازمانی محسوب میشوند؛ چراکه در این سالنها، انواع مراسمها و سخنرانیهای مانند سخنرانیهای آموزشی برگزار میشود.
همچنین خوب است بدانید که برخی از شرکتها و ارگانهای مختلف با اجاره دادن سالن آمفی تئاتر، درآمد کسب میکنند. با توجه به این موارد میتوانیم به اهمیت سالن آمفی تئاتر پی ببریم. به علت اهمیت بالای این سالن، تجهیز کردن آن نیز موضوع بسیار مهمی است؛ چراکه باید نور سالن آمفی تئاتر و تصویر و صدای به درستی قرار گیرد. به طور کلی کیفیت تجهیز سالن آمفی تئاتر باید به صورتی باشد که در در شأن میهمانان و خود میزبان باشد.
نکات مهم تجهیز سالن آمفی تئاتر کدام اند؟
در موارد زیر نکاتی را به عنوان یک معمار تجهیز کننده سالن آمفی تئاتر باید به آن توجه داشته باشید را برای شما آورده ایم:
هدف و گالری سالن آمفی تئاتر
صندلی آمفی تئاتر جزو یکی از موارد بسیار مهم است که در طراحی سالن آمفی تئاتر باید به آن توجه داشته باشید. سالنها باید به صورتی طراحی شوند که مخاطبان در آن بیشترین احساس راحتی و رضایتمندی داشته باشند. در نخست باید متوجه شوید که سالن با چه هدفی احداث شده است که این اهداف امکان دارد نمایش فیلم، نمایش تئاتر، برگزاری همایش و… باشند.
حال ممکن است از خود بپرسید که چگونه میتوانیم تجربه مخاطبان را از اجرا به یک تجربه فوق العاده برای هر دو طرف تبدیل کنیم؟ تصور کنید که خود شما برای تماشای یک برنامه به سالن آمفی تئاتر بروید، اگر در شما احساس صمیمیت ایجاد شود، قطعا شما به تماشای نمایش و برنامه جذب خواهید شد.
در چنین شرایطی، بازدیدکنندگان فاصله کمتری با صحنه اجرا خواهند داشت و میتوانند به صورت مستقیم خود را مقابل بازیگران ببینند. در تجهیز سالن آمفی تئاتر صدا باید به گونهای کنترل شود که صداهای کم نیز بتوانند پشتیبانی شوند؛ همین این موارد میتوانند رضایت بازدیدکنندگان را کسب کنند.
آکوستیک و سیستم صوتی سالن آمفی تئاتر
هندسه کامل سالن آمفی تئاتر باید به گونهای طراحی شود که بتواند اکوستیک سالن را به صورت طبیعی بهبود ببخشد؛ برای مثال میتوان از مواردی مانند دیوارها و یا بازتابهای کنندههای صدا بهره گرفت. اجرای موسیقی زنده در این نوع از سالنها که همواره با صداهای بسیار زیاد و انعکاس صدا همراه است، موجب میشود تا موسیقی منعکس گردد و سالن پر از صدای موسیقی شود. عملا در چنین اجرایی که تماشاگران خود را به گروه موسیقی و خواننده نزدیکتر میبیند، خوشایندتر است.
این در حالی است که سیستم صوتی حرفهای سالن آمفی تئاتر با پوشش کمتر صدای بازیگر میتواند به تماشاچیها کمک کند تا لحظهای تصور کنند که در حال انجام اجرا و بازیگری هستند. در تجهیز سالن آمفی تئاتر باید توجه داشته باشید که استفاده از دستگاههای تقویت صدا در اجراهایی که تعداد مخاطبان حدود ۲۰۰ نفر باشد، نیاز نیست. اما در صورت کاهش فواصل معمولی میان بازیگران و مخاطبان، نیاز است تا برای نمایشنامههای معمولی از تمهیدات آکوستیکی استفاده کرد.
راهروهای سالن آمفی تئاتر
در حالت کلی، عرض راهرو سالن آمفی تئاتر باید بر اساس تعداد حاضران در سالن (تعداد صندلیها) تعیین و محاسبه شود. در نظر داشته باشید که عرض راهرو باید به گونهای باشد که در صورت ازدحام جمعیت، آسیبی به مخاطبان نرسد. عمق، پله و شیب راهرو بر روی خروج تماشاچیها تاثیر بسیار مستقیمی دارد.
کف راهرو باید از مصالح غیر قابل اشتعال و غیر لغزنده پوشیده شود. همچنین لازم است تا کل راهرو را از ابتدا تا انتها، چراغ مخصوص قرار داد تا مخاطبان بتوانند از وجود شیب کف راهرو آگاه شوند؛ این نکته نیز در تجهیز سالن آمفی تئاتر بسیار مهم است.
صندلی تماشاگران
همان طور که میدانید استاندارد سالن آمفی تئاتر و طراحی آن اهمیت بسیار زیادی دارد. جنس صندلیهای سالن آمفی تئاتر و مواد به کار رفته در این صندلیها باید غیر قابل اشتعال، قابل شستشو، مقاوم و راحت باشد. به منظور مشاهده چندساعته اجراها، باید برای پشتی و کفی صندلیها از فومهای پیشرفته و مناسب و یا پلاستیکهای یک تکه استفاده کنید.
طراحی مبلمان سالن آمفی تئاتر و صندلیها این سالن لازم است تا بر اساس حالتهای مختلف بدن انسان صورت گیرد و ارتفاع پشتی صندلیها به گونهای باشد تا مخاطبان بتوانند تا پایان نمایش و یا اجرا، احساس درد در ناحیه کمر و یا خستگی نداشته باشند. همچنین میتوانید از مبلمان سینمایی در این سالن نیز استفاده کنید.
یکی دیگر از مواردی که در تجهیز سالن آمفی تئاتر باید به آن توجه داشته باشید، چیدمان صندلیهای سالن محسوب میشود. بهتر است که در چیدمان صندلیهای سالن به مواردی مانند زاویه دید چشم، فاصله ردیفها و گردش سر دقت و توجه کافی داشته باشید. بدین منظور لازم است تا صندلیها ۱۰۰ متر از یکدیگر فاصله داشته باشند و فاصله اولین ردیف به سم کمتر از ۳ متر نباشد. همچنین میتوانید در ردیف اول صندلیهایVIP قرار دهید تا در این ردیف مهمامان خاص و ویژه حضور پیدا کنند.
دکوراسیون سالن آمفی تئاتر
اجرای یک دمور زیبا، مفهومی و زیبا برای هر سالن مهم و حائز اهمیت است. ایجاد دکورهای زیبا در آمادهسازی تماشاگران برای آغاز تماشای یک اجرا قطعا تأثیر گذار خواهد بود. با استفاده از متریالهای چوب و MDF و رنگها گرم میتوان سالن و صحنه تئاتر را مناسبتر نشان داد.
دکور سالن آمفی تئاتر فقط به صندلیها و مبلمان منتهی نمیشود؛ این موارد در زیباسازی کفپوش سالن و صحنه، دیوارکوبها و آثار تزئینی روی دیوارها، جنس متریال و رنگ دربها، اندازه و طراحی پردههای صحنه نمایش، نوع چینش چراغها و غیره نیز مرطوب میشود.
نتیجه گیری
استانداردها و نکات مهم طراحی و اجرای دکوراسیون سالن آمفی تئاتر اگرچه روی مسائل زیبایی معماری و شناختی تأثیر میگذارد. اما لازم است تا در تجهیز سالن آمفی تئاتر نکات دیگر مانند جانمایی تجهیزات سیستمهای تصویری و صوتی، نوع، ارگونومی و جنس صندلیها، نورپردازی، کفپوش و پوشش دکوراتیو دیوار و غیره مورد بررسی قرار بگیرد.
توجه : این مطلب آگهی ساختمان، یک تبلیغ رپورتاژ بوده و اویم شاهانه در محتوا و محصولات آن هیچگونه نظری و مسئولیتی ندارد.