×

۶ نکته اجرایی سقف وافل به ترتیب

  • کد نوشته: 40442
  • ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
  • دیدگاه‌ها برای ۶ نکته اجرایی سقف وافل به ترتیب بسته هستند
  • یکی از انواع سقف‌های بتنی، سقف وافل است که مزایای بیشماری داشته و از کاربرد وسیعی برخوردار است. قالب وافل، ظاهر شکیل و مناسبی داشته و باعث ایجاد نمایی زیبا در سطح زیرین سقف می‌شود. در این مقاله نکات اجرایی سقف وافل را به صورت مرحله به مرحله مورد بررسی قرار داده و اطلاعات شما […]

    ۶ نکته اجرایی سقف وافل به ترتیب

    یکی از انواع سقف‌های بتنی، سقف وافل است که مزایای بیشماری داشته و از کاربرد وسیعی برخوردار است. قالب وافل، ظاهر شکیل و مناسبی داشته و باعث ایجاد نمایی زیبا در سطح زیرین سقف می‌شود.

    در این مقاله نکات اجرایی سقف وافل را به صورت مرحله به مرحله مورد بررسی قرار داده و اطلاعات شما را در زمینه انجام این پروژه افزایش می‌دهیم.

    از این رو پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه کرده و با مراحل اجرای سقف وافل و نکات مهم انجام این پروژه آشنا شوید.

    مرحله اول؛ شمع‌بندی

    مرحله اول اجرای سقف وافل شامل شمع‌بندی یا اسکفولد است. شما می‌توانید برای سقف‌هایی با ارتفاع ۳ تا ۳.۵ از شمع‌بندی استفاده کرده و در غیر این صورت اسکفولد یا جک بلند را برای پوشش سطح زیر سقف مورد استفاده قرار دهید. این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار بوده و به دقت و توجه زیادی احتیاج دارد.

    مرحله دوم؛ قوطی‌گذاری یا شاسی کشی برای زیرسازی

    سقف وافل در مقایسه با یوبوت یا کوبیاکس مزایای بیشتری دارد. این سقف نیازی به تخته‌بندی زیر سقف نداشته و از قالب به عنوان نگهدارنده بتن تازه استفاده می‌کند.

    این در حالی است که پروژه‌های دیگر برای قرار گرفتن قالب درون سقف به عملیات تخته‌بندی و هزینه‌های مربوط به آن احتیاج دارند.

    بنابراین به دلیل یک مرحله اجرایی بیشتر، زمان طولانی‌تری را به خود اختصاص می‌دهند. به دلیل حذف مرحله تخته‌بندی، قوطی‌گذاری یا شاسی کشی برای زیرسازی به سرعت آغاز می‌شود.

    در واقع قوطی یک ابزار فلزی بوده و با بسته شدن بر روی شمع، نقش تکیه گاه را برای قابل‌های وافل ایفا می‌کند. قوطی کشی دارای دو روش است.

    در روش اول قوطی‌ها به شکلی قرار می‌گیرند که دو لبه دو ردیف قالب وافل بر روی یک قوطی قرار بگیرند‌. این روش ایمنی کمتری داشته اما به صورت ساده‌تر انجام شده و کاملا اقتصادی و مقرون به صرفه است.

    در مقابل در روش دوم به ازای هر یک ردیف قالب، یک قوطی قرار می‌گیرد. به این معنا که هر ردیف قالب بر روی یک قوطی تکیه داده می‌شود. توجه داشته باشید که این روش ایمنی بیشتری دارد اما هزینه آن بالاتر بوده و زمان انجام پروژه را افزایش می‌دهد.

    مرحله سوم؛ قالب‌بندی روی سقف

    پس از اتصال صحیح قوطی‌ها به شمع‌ها، قالب‌بندی روی سقف آغاز می‌شود. با توجه به روش اجرای مرحله قوطی‌گذاری یا شاسی کشی، قالب‌ها بر روی قوطی مخصوص خود قرار گرفته و یا به صورت اشتراکی بر روی یک قوطی قرار می‌گیرند.

    روش معمولی که مورد استفاده تمام پیمانکاران است، نیازمند بررسی قیمت میلگرد امروز در بازار و استفاده از میلگرد‌های U شکل بوده و باعث اتصال دو قالب مجاور به یکدیگر می‌شود.

    این روش از ایمنی کمتری برخوردار بوده و دقت زیادی ندارد‌. همچنین پس از جایگذاری قالب‌ها در بین قوطی‌ها به استفاده از میلگرد نیاز دارد. در واقع این روش احتمال نشت شیره بتن از لا به لای قالب‌ها در هنگام بتن‌ریزی را افزایش می‌دهد.

    البته ممکن است به هنگام باد شدید باعث از جا در آمدن قالب‌ها نیز بشود. در مقابل یک روش نوین برای قالب‌گذاری وجود دارد که نیازمند استفاده از قالب وافل قفل دار است.

    در این روش هر قالب مجهز به بست‌های تعبیه شده است. بنابراین امکان قفل کردن قالب‌های مجاور به یکدیگر فراهم می‌شود.

    قالب قفل دار باعث صرفه‌جویی در وقت و انرژی شده و هزینه‌های مربوط به پروژه را کاهش می‌دهد. همچنین با افزایش کیفیت قرارداد اجرای سقف وافل باعث می‌شود احتمال نشت شیره بتن تازه از لا به لای قالب‌ها کاهش پیدا کند. به علاوه امنیت جانی کارگران را تضمین کرده و باعث بهره‌مندی از روش اجرایی قوطی به شکل مشترک می‌شود.

    لازم به ذکر است که قیمت اجرای سقف وافل دوطرفه با یک طرفه متفاوت بوده و این تفاوت مربوط به مرحله قالب‌گذاری است. به طور کلی پیش از اجرای سقف یک طرفه، قالب‌ها مونتاژ شده و سپس مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    مرحله چهارم؛ آرماتوربندی

    پس از پایان قالب‌بندی روی سقف، نوبت به آرماتوربندی می‌رسد. در این مرحله نقشه طراحی سقف وافل مورد بررسی قرار گرفته و آرماتور‌های کششی در بین قالب‌ها و با فواصل و تعداد مشخص مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین آرماتور‌های حرارتی با رعایت فاصله از قالب، به شکل یک مش گسترده بر روی قالب‌ها تنیده شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    مرحله پنجم؛ بتن‌ریزی

    پس از پایان آرماتوربندی، نوبت به بتن‌ریزی می‌رسد. پیش از بتن‌ریزی باید وضعیت نشت بتن مورد بررسی قرار بگیرد. بنابراین تمام سطوح نگهدارنده سقف مورد بازدید قرار می‌گیرند.

    در مرحله پنجم، بتن تازه به محل اجرای پروژه منتقل شده و به صورت یکپارچه بر روی سقف مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین نیازی به استفاده از ویبراسیون نداشته و فضای بتن‌ریزی آن کاملا باز و قابل دسترس است.

    این در حالی است که در بتن‌ریزی سقف‌های کوبیاکس یا یوبوت به دلیل هدایت صحیح بتن تازه، استفاده از ویبراسیون اهمیت بالایی داشته و باعث دسترسی آسان به فضای زیرین قالب‌ها می‌شود.

    مرحله ششم؛ باز کردن قالب‌ها و پایه‌ها

    مرحله پایانی مربوط به باز کردن قالب‌ها است. پس از پایان بتن‌ریزی، اندکی صبر می‌کنند تا بتن سقف سخت شده و به مقاومت نهایی برسد.

    سپس قالب‌های وافل را باز کرده و پاکسازی می‌کنند تا بتوانند آن‌ها را مجدد در مکان‌های دیگر مورد استفاده قرار دهند.

    چه نکاتی برای تعیین فاصله ستون‌ها در سقف وافل ضروری است؟

    در اجرای این پروژه، توجه به فاصله ستون‌ها از اهمیت بالایی برخوردار بوده و مورد توجه مهندسان و کارفرمایان است. در واقع یکی از مزایای اجرای سقف وافل دو طرفه مربوط به افزایش اصولی فاصله بین ستون‌ها است.

    در ادامه با بررسی حداکثر فاصله ستون‌ها و استاندارد آن، شما را با نحوه تعیین محل ستون‌ها در سقف وافل آشنا کرده و موارد مهمی مثل قیمت عرشه فولادی را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

    حداکثر فاصله ستون‌ها در اجرای سقف وافل

    فاصله ستون‌ها باید به صورت استاندارد باشد تا از بروز مشکلات متعددی مثل ایجاد ترک در سقف وافل جلوگیری کند.

    در این میان حداکثر فاصله ستون‌ها به میزان ۸ متر است. البته این فاصله ارتباط مستقیمی با پارامتر‌های مختلفی مثل نوع سقف و ضخامت آن دارد.

    برای مثال حداکثر فاصله ستون‌ها در سقف وافل دو طرفه ۱۷ متر بوده و تا بعضی موارد می‌تواند به ۲۰ متر هم برسد. به هر صورت این فاصله باید توانایی تحمل عریض نیرو و بار‌های مختلف را داشته و به صورت صحیح تعیین شود.

    استاندارد فاصله ستون‌ها در اجرای سقف وافل دو طرفه

    به طور کلی تعیین کردن استاندارد دقیق فاصله ستون‌ها در سقف وافل کار آسانی نیست. زیرا این فاصله باید طوری در نظر گرفته شود که باعث افزایش غیر معقول هزینه‌ها نشده و امنیت و زیبایی پلان را حفظ کند. بنابراین در مواردی که برای کنترل خیز، فاصله ستون‌ها افزایش پیدا می‌کند، افزایش ضخامت سقف نیز لازم و ضروری است.

    با توجه به این موارد، بتن و میلگرد بیشتری مصرف شده و هزینه‌های پروژه با افزایش قابل توجهی مواجه می‌شود. در نتیجه فاصله ستون‌ها باید طوری تعیین شود تا اقتصادی و مقرون به صرفه بوده و ایمنی بالای پروژه را تضمین کند.

    شیوه تعیین محل ستون‌ها در سقف وافل

    تعیین کردن محل ستون‌ها از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نیازمند طی کردن مراحل مختلف است. در این میان نقشه معماری باید به طور دقیق مورد بررسی قرار بگیرد تا فاصله ستون‌ها در سقف وافل به درستی تعیین شود. به طور کلی یکسان بودن فاصله ستون‌ها ضرورتی نداشته و رعایت اصل مهم استفاده حداکثری از فضا لازم و ضروری است. همچنین قرار گرفتن ستون‌ها در یک آکس لزومی نداشته و تعبیه آن‌ها در دیوار‌ها و جدار‌های جدا‌کننده در اولویت است.

    خیز منفی در اجرای سقف وافل

    در صورت زیاد بودن فاصله میان ستون‌ها در سقف وافل، لحاظ شدن خیز منفی در سقف از اهمیت بالایی برخوردار است. این موضوع در تراز شدن خود به خودی بارگذاری سقف تاثیر زیادی می‌گذارد.

    شیوه طراحی ستون‌ها در سقف وافل

    در هنگام طراحی ستون‌ها به عوامل مهمی مثل ضخامت دال، ضخامت دو محور تیرچه، عرض تیرچه و عمق تیرچه توجه کرده و نکات زیر را رعایت کنید:

    1. با توجه به ابعاد قالب وافل، در نظر گرفتن حداقل ۶۰ یا حداکثر ۹۰ سانتی‌متر فاصله از محور تا محور تیرچه لازم و ضروری است.
    2. نسبت عمق تیرچه به دهانه باید به صورت ۱ به ۲۵ در نظر گرفته شود.
    3. رعایت کردن نسبت ۱ تا ۲۴ میلی‌متر ضخامت دال به دهانه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و حدود تقریبی آن در بازه ۸۰ تا ۱۲۵ میلی‌متر قرار می‌گیرد.

    نکات مهم ستون‌گذاری سقف وافل

    1. برای ستون‌گذاری در یک مکان، از تمام فضای موجود استفاده کنید.
    2. ستون‌گذاری را بر طبق برنامه انجام داده و با رعایت نظم از بی‌شکل کردن سازه جلوگیری کنید.
    3. به هنگام استفاده از ستون‌های بزرگ در پلان، حفظ زیبایی ساختمان را در اولویت قرار دهید.
    4. تا حد امکان ستون‌ها را در داخل دیوار‌ها تعبیه کرده و به طراحی دقیق نقشه‌های معماری توجه کنید.

    ۳ روش اجرایی سقف‌های وافل

    در ادامه ضمن معرفی ۳ روش اجرایی سقف وافل، شما را با راه‌های مختلف انجام این پروژه آشنا می‌کنیم.

    اجرای درجای وافل

    در این روش پس از ساخته شدن ستون‌ها و دیوار‌ها، داربست‌بندی عمودی و افقی انجام می‌شود. پس از قرار گرفتن قالب‌های مکعب مربع، مکعب مستطیل یا مثلثی شکل بر روی داربست‌ها، آرماتوربندی صورت می‌گیرد. سپس بتن‌ریزی انجام شده و قالب‌برداری با کمترین هزینه به اتمام می‌رسد.

    اجرای پیش ساخته

    یکی از ساده‌ترین روش‌های اجرای سقف وافل، اجرای پیش ساخته است. در این روش پس از ساخته شدن تکی و جداگانه وافل‌ها در کارخانه یا کارگاه، این قطعات به هم متصل می‌شوند. سپس بتن‌ریزی نهایی صورت گرفته و پروژه به اتمام می‌رسد.

    اجرای آماده

    در این روش اجرا، سقف در ابعاد و اندازه‌های دلخواه در کارگاه یا کارخانه ساخته شده و سپس نصب می‌گردد. این روش بیشترین هزینه را داشته و علاوه بر داشتن راحتی بیشتر، سرعت پروژه را افزایش می‌دهد. در این میان اطلاع از قیمت لوله داربست از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نقش مهمی در اجرای پروژه‌های مختلف دارد.

    خرید ابزارهای لازم برای اجرای صحیح سقف‌های وافل

    با خواندن این مطلب فهمیدیم برای اینکه با شیوه صحیحی سقف‌های وافل را اجرا کرد، نیاز به تجهیزات و با کیفیت‌ترین مواد اولیه است. برای مثال در مرحله آرماتوربندی به تعداد زیادی میلگرد نیاز دارید. علاوه بر پیدا کردن محصولی با قیمت مناسب، باید به دنبال میلگرد‌هایی با کیفیت باشید.

    شرکت آیرومارت به عنوان یکی از شرکت‌های معتبر بازرگانی فولاد برای فروش انواع محصولات آهنی، فولادی و.. فعالیت می‌کند.

    فروش میلگرد و هر چه که برای اجرای صحیح سقف‌های وافل نیاز دارید نیز یکی از مهم‌ترین خدمات این مجموعه است. به روز‌ترین قیمت‌های میلگرد از برندهای متفاوت را می‌توانید در سایت این مجموعه به نشانی iromart.com مشاهده کنید.

    شما می‌توانید از طریق تماس با شماره ۰۲۱۴۵۳۰۶ یا مراجعه به وبسایت آیرومارت برای خرید هر نوع آهن آلاتی که نیاز دارید مشاوره گرفته و از خدماتی مانند فروش میلگرد برای اجرای سقف وافل بهره‌مند شوید. همچنین محصولات با گواهینامه مخصوص به دست مشتریان می‌رسد و طبق خواسته مشتریان، انجام آزمون‌های کنترل کیفیت امکان‌پذیر است.

    توجه : این مطلب آگهی ساختمان، یک تبلیغ رپورتاژ بوده و اویم شاهانه در محتوا و محصولات آن هیچگونه نظری و مسئولیتی ندارد.

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.