به گزارش آگهی ساختمان : استفاده از بالابر برای سهولت جابجایی افراد و بار های مختلف، رواج بسیاری دارد. اما این که بالابر هیدرولیکی بهتر است یا بالابر کششی و تفاوت های بین این دو مدل دستگاه، چالش هایی است که خیلی افراد ممکن است با آن روبرو شده و انتخاب بهترین بالابر برای آن ها کمی دشوار باشد. پس در مقاله امروز تصمیم گرفتیم تا شما را با این دو نوع بالابر به طور کامل آشنا کرده و تفاوت های بین بالابر هیدرولیک و بالابر کششی را به شما معرفی کنیم تا با ذهنی باز و دانشی کامل برای خرید خود اقدام نمایید.
بالابر هیدرولیکی چیست و چگونه کار میکند؟
یکی از رایج ترین ابزار هایی که برای جابجایی عمودی بارهای سنگین در کارگاه ها، ساختمان ها، کارخانه جات و فروشگاه های مختلف استفاده می شود، بالابر هیدرولیکی است. این دستگاه، توسط یک پمپ که از طریق انرژی الکتریکی، مایع روغنی هیدرولیکی را تحت فشار داخل سیلندر سرازیر کرده و پیستون داخل سیلندر را از طریق فشار به حرکت در می آورد که در نتیجه، باعث بالا رفتن اتاقک بالابر می شود.
بالابر کششی چیست و چگونه کار میکند؟
آسانسور یا بالابر های کششی، بیشتر در ساختمان های بلند مورد استفاده قرار گرفته و معمولا کابین آن داخل چاهک قرار می گیرد. این نوع بالابر شامل یک کابین و سیم بکسل دوطرفه ای می شود که دو وزنه تعادل به این سیم بکسل متصل شده و خود سیم، روی یک قرقره در بالا قرار گرفته است. در نتیجه، از طریق نیروی الکتریکی، سیم ها به حرکت در آمده و به صورت کششی، کابین را در طبقات مختلف جابجا می کند.
تفاوت بالابر هیدرولیک و بالابر کششی
اگر از نظر عملکرد بخواهیم تفاوت بین بالابر هیدرولیکی و بالابر کششی را بررسی کنیم، در نوع مکانیزم حرکت کابین با یکدیگر تفاوت دارند. بالابر کششی از طریق سیستم مکانیکی و کابلی کار می کند؛ در حالی که بالابر هیدرولیکی توسط نیروی فشار هیدرولیک و پیستون باعث حرکت کابین می شود. اما اینجا سوال پیش می آید که آیا بالابر هیدرولیکی بهتر است یا بالابر کششی؟ در ادامه مطلب، کمی دقیق تر به این سوال خواهیم پرداخت.
بالابر هیدرولیکی بهتر است یا بالابر کششی؟
این که بالابر های هیدرولیک از قدرت و دقت بالاتری برخوردار هستند، بدون شک است! اما نمی توان گفت که مدل های هیدرولیکی از کششی بهتر است. برای درک بهتر این موضوع ابتدا مزایا و کاربرد هرکدام از بالابر ها را بررسی می کنیم:
مزایا و کاربرد های بالابر هیدرولیکی
در ابتدای مقایسه این دو بالابر، باید بگویم که مدل هیدرولیکی، هزینه های نصب، تعمیر و نگهداری بسیار کمتری نسبت به نوع کششی دارد. همچنین برای جابجایی بارهای سنگین و تعداد افراد زیاد، ایمنی بالاتری داشته و عملکرد بسیار بهتری دارد. در نتیجه، کاربرد بالابر هیدرولیکی را می توان بیشتر در مصارف صنعتی بررسی کرد. ناگفته نماند که این دستگاه ها، معمولا دیر به دیر دچار تخریب و عیب شده و نیاز به سرویس کمتری نسبت به مدل های دیگر دارند.
یکی دیگر از مزایای بالابر هیدرولیکی، عدم نیاز به چاهک و موتور خانه است. چرا که به صورت روکار نصب شده و فضای زیادی برای این امر اشغال نمی سازد. علاوه بر آن، بالابر هیدرولیکی را می توان با فاصله نسبت به تجهیزات و متعلقات آن نصب کرد. علاوه بر استفاده های صنعتی و کارگاهی، در منازلی که فضای کافی برای نصب چاهک و آسانسور وجود ندارد و یا برای منازل دوبلکسی که نیاز به نصب این دستگاه وجود دارد، می توان از بالابر مسکونی به سادگی و زیبایی استفاده کرد.
در مقابل، به دلیل سرعت نسبتا پایین این مدل نسبت به آسانسور های کششی، در ساختمان های بلند و ارتفاعات زیاد، بالابر های هیدرولیک کاربرد کمتری دارند و در این موارد، دستگاه های کششی جایگزین می شود. به طور کلی می توان گفت بیشتر کاربرد بالابر های هیدرولیک در ساختمان های یک یا دوطبقه، فروشگاه ها، رستوران، کارگاه های تولیدی، کارخانه جات و انبار ها مورد استفاده قرار می گیرد.
مزایا و کاربرد های بالابر کششی
در مقابل تمامی ویژگی ها و کاربرد هایی که گفتیم، آسانسور کششی، دارای سرعت حرکت و استارت بسیار بالایی بوده و برای ارتفاعات بیش از ۲ طبقه مناسب است. در چنین مواردی که فضای کافی برای موتورخانه و چاهک کابین مهیا باشد و سرعت حرکت در ارتفاعات بیشتر مورد نیاز باشد، از آسانسور و بالابر کششی استفاده می شود.
جمع بندی تفاوت بالابر هیدرولیک و بالابر کششی
به طور کلی، تفاوت بین این دو دستگاه، از نظر عملکرد در مکانیزم حرکت کابین است. اما اگر از جنبه کاربردی بخواهیم تفاوت بالابر کششی و بالابر هیدرولیک را بررسی کنیم، هرکدام از آن ها، در موارد خاصی می توانند استفاده شوند. بالابر های هیدرولیکی بیشتر برای بارهای سنگین و محل هایی که محدودیت های فضایی وجود دارد و طبقات کم تر از یک یا ۲ لول مورد استفاده قرار می گیرد. بالابر های کششی برای جاهایی که نیاز به جابجایی در ارتفاعات بالا تر از ۲ طبقه است، مناسب تر است.
توجه : این مطلب آگهی تبلیغات، یک تبلیغ رپورتاژ بوده و اویم شاهانه در محتوا و محصولات آن هیچگونه نظری و مسئولیتی ندارد.
مرسی از مطلب خوبتون در مورد بالابر هیدرولیکی خیلی خوب ساده توضیح دادین