به گزارش ساخت ویلا : طراحی سیلو اگرچه اولین سیلوها برای ذخیرۀ مواد غذایی ساخته شدند ولی طراحی سیلو به مرور زمان پیشرفت زیادی کرده است. امروزه از سیلوها علاوه بر کشاورزی در صنایع دیگری چون ساختمان سازی، نفت و پتروشیمی استفاده میشود. ساخت سیلو با توجه به گسترش استفادۀ آن پیشرفت زیادی داشته است. پروژههای تحقیقاتی برای ذخیرۀ بهتر و ماندگارتر در سیلوها انجام و تجهیزات متنوعی در آنها به کار گرفته میشود.
جهت طراحی و ساخت با ما در ارتباط باشید.
در طراحی سیلوها از مواد سبک استفاده میشود تا هم در پیسازی از هزینهها کاسته شود و هم در صورت نیاز بتوان سیلو را جابجا کرد. در طراحی سیلو توجه به ساخت پایههای مناسب، فونداسیون و برآورد فشار داخلی بسیار مهم است. ساخت سوله در کشور زلزله خیزی مانند ایران باید محاسبات مربوط به مقاوم سازی در برابر زلزله نیز صورت گیرد.
انواع مختلف طراحی سیلو
رایجترین نوع سیلوها، سیلوهای بتنی و فلزی است. البته انواع دیگری چون سیلوهای چوبی هم وجود دارد. سیلوهای چوبی که برای استفاده در مزارع و ذخیره کوتاه مدت ساخته میشوند با حلقههای فولادی محکم میگردند تا در اثر فشار مواد از هم نگسلند.
سیلوی استوانهای یا برجی که بر روی پایه قرار میگیرد، برای ذخیره سازی انواع غلات، آرد، مایعات، سیمان، مواد معدنی، شن و ماسه، آهک، سوخت، چیپس چوب و هر آنچه که قابل ذخیره شدن باشد کاربرد دارد. برای آنکه در این سیلوها ذخیره سازی بهینه باشد در طراحی سیلو از سیستمهای الکترونیکی و یا مکانیکی جهت رطوبت زدایی استفاده میشود. برخی از سیلوها دارای نمایشگر محتویات و تخلیه کنندۀ برقی است.
ساخت سیلو
سیلوهای رایج دیگر، سیلوهای پناهگاهی یا بانکر است. ساخت سیلوی بانکر برای پروژههای بزرگ عملیاتی و عمرانی به صورت موقت، است. دیوارههای سیلوی بانکر سیمانی است و با تراکتور و لودر میتوان به راحتی آن را پر و خالی کرد.
برای جلوگیری از ورود هوا از یک پوشش پلاستیکی یا برزنتی استفاده میکنند. سیلوهای دیگری با عنوان سیلوهای کم اکسیژن برای جلوگیری از کپک و پوسیدگی محتویات داخلی سیلو، طراحی شده که بیشتر تکنولوژی آن مد نظر است و میتوان این تکنولوژی را در طراحی هر نوع سیلویی به کار برد. اگرچه به نظر میرسد سیلوها تنها روی زمین کار گذاشته میشوند ولی سیلوهای زیرزمینی هم وجود دارند.