به گزارش اجرای ویلا : کنسولگریها دفاتری غیر سیاسی هستند که خدمات دولتی به اتباع خود ارائه میدهند از این رو در طراحی کنسولگری کارکرد خدماتی آن باید در نظر گرفته شود. دفتر کنسولگری میتواند مستقل از سفارت در شهرهای مختلف یک کشور خارجی که جمعیت اتباع دولتی در آن زیاد است تأسیس گردد. از ویژگیهای کنسولگری آن است که حتی در صورت قطع روابط دیپلماتیک دو کشور، دفتر کنسولگری میتواند به کار خود ادامه دهد.
جهت طراحی و ساخت با ما در ارتباط باشید
از دیگر خدماتی که کنسولگری ارائه میدهد ارائۀ مجوز تجارت و یا ویزا به گردشگران خارجی است. حتی با موافقت دولتها، کنسولگری میتواند به کشور ثالث هم خدمات اداری ارائه دهد. با این ویژگیها، میتوان گفت که طراحی کنسولگری بیش از سفارت در معرض دید شهروندان یک کشور خارجی قرار دارد. این فرصت مناسبی است تا معماری اصیل ایرانی به جهانیان معرفی شود.
در نظر گرفتن کارکرد اداری در طراحی کنسولگری
در طراحی کنسولگری باید به مسائلی چون تاریخچۀ روابط دو کشور و چشم انداز آیندۀ این روابط توجه داشت. معمولاً برای کنسولگری تنها یک ساختمان اصلی در نظر گرفته میشود و ارتباط بنا با بافت شهری اطراف آن بیش از سفارتخانه است. پس بهتر است که به اصول شهرسازی کشور میزبان هم توجه ویژهای شود.
کارکرد اداری کنسولگری رعایت اصول طراحی دفاتر و ادارات عمومی را بر ساخت کنسولگری حاکم میکند. مسائلی چون نور مورد نیاز ساختمان، چه نور طبیعی و چه نورپردازی مصنوعی، توجه به فضای مورد نیاز برای حرکت و مانور جمعیت، طراحی در دسترس بخشهای مختلف برای مراجعه کنندگان و استفاده از نازککاریهایی در بنا که احساس گرمی و اطمینان را به مخاطب القا کند، از نکات کلیدی در طراحی کنسولگری است.
ساخت کنسولگری
در کنار این موارد در طراحی باید به مسائلی چون محوطه سازی نیز توجه داشت. استفاده از گیاهان و همچنین المانهای فرهنگی در ایجاد یک فضای دوستانه و معرفی فرهنگ ایرانی به مراجعه کنندگان مؤثر خواهد بود.
استفاده از پنجرههای شیشهای بزرگ و حتی دیوارهای شیشهای در طراحی کنسولگری ارتباط فضای درون و بیرون را نشان میدهد و این احساس را به مراجعه کننده القا میکند که دو کشور با یکدیگر تعاملی حاکی از درک متقابل دارند. همچنین نور بیشتر فضا را گرمتر خواهد کرد.