در اجرای نمای چوبی ساختمان مسکونی استاندارد هایی وجود دارد که رعایت آن ها روی دوام و طول عمر نما تاثیر شگرفی می گذارد. نمونه پروژه های اجرا شده توسط مجموعه رهاوود، گویای کیفیت بالای کار مجموعه و تعهد در ارائه بهترین خدمات به مشتریان گرامی است.
استفاده از پروفیل های باکیفیت و با ضخامت مناسب، استفاده از ابزار آلات پیشرفته و در اختیار داشتن دانش و مهارت کافی در اجرای نمای چوبی، عواملی هستند که کار مجموعه رهاوود را از نمونه های مشابه متمایز می کنند.
نمای ساختمان اولین نمودی از زیبایی ساختمان است که به چشم می خورد. در میان انواع نماها، نمای چوبی ساختمان مسکونی، با آن که قدمتی دیرینه دارد، اما با تاثیر پذیری از طراحی های مدرن همچنان به عنوان یکی از پرطرفدارترین أنواع نماسازی به شمار می رود.
چوب مناسب برای نمای ساختمان چه ویژگی هایی دارد؟
چوب مورد استفاده در نمای چوبی ساختمان مسکونی باید دارای ویژگی هایی باشد که اولا ایمنی ساختمان را به خطر نیاندازد، ثانیا دوام آن را افزایش دهد. این ویژگی ها عبارت اند از:
- وزن سبک: چوب نمای ساختمان نباید وزن بالایی داشته باشد. سنگین بودن نما، منجر به وارد آمدن بار اضافی به ساختمان شده و ایمنی آن را کاهش می دهد.
- خاصیت اشتعال پذیری پایین: برای به حداقل رساندن خطرات ناشی از آتش سوزی، چوب مورد استفاده در نما باید حداقل میزان اشتعال پذیری را داشته باشد.
- مقاومت و دوام بالا: استحکام و مقاومت چوب باید تحت عوامل گوناگونی سنجیده شود. نمای ساختمان در معرض شرایط مختلف آب و هوایی، انواع آلودگی ها و عوامل فرساینده قرار دارد. نمای چوبی ساختمان مسکونی برای اینکه در کوتاه مدت دچار آسیب نشود، باید در برابر این عوامل مقاومت کافی داشته باشد.
- تراکم بالا: اشباع بودن و تراکم بالای چوب مورد استفاده در نمای ساختمان ماندگاری و دوام آن را افزایش می دهد.
رهاوود ارائه کننده انواع نمای چوبی ساختمان مسکونی در ایران
برای استفاده از چوب در نمای ساختمان لازم است که فرایند مقاوم سازی روی آن انجام گیرد. مقاوم سازی چوب را می توان به روش های گوناگونی از جمله اشباع کردن، فراوری با حرارت بالا و فراوری با روغن داغ انجام داد. ترموود یکی از انواع چوب های مقاوم سازی شده به وسیله حرارت است که ویژگی های منحصر به فرد آن، امکان استفاده در نمای ساختمان را فراهم ساخته.
پروفیل های ترمووود دارای انواع مختلفی از جمله چوب نیروئو، کالج، ون، نودل هستند. برای محافظت ترموود ها در برابر شرایط مختلف آب و هوایی، تابش آفتاب و اشعه فرابنفش، روی این پنل ها را با انواع پوشش ها و رنگ های محافظ می پوشانند.
در استحکام و کیفیت چوب های ترموود عوامل گوناگونی دخیل هستند. از مهم ترین این عوامل می توان به کیفیت و نوع الوار اولیه، تراکم پنل ها، فرایند حرارت دهی و ضخامت ترموود اشاره کرد. به علاوه در هنگام تولید و اجرای ترموود به عنوان نمای ساختمان، رعایت چندین اصل را باید مورد توجه قرار داد. از جمله این اصول می توان به روش برش دقیق الوار ها، استفاده از چوب زیرسازی، جنس پیچ های مورد استفاده، روش پیچ کردن، فاصله پیچ ها از هم دیگر و فاصله اولین پیچ از سر الوار نام برد.
اصول ترکیب نمای سنگ و چوب برای نمای ساختمان
استفاده از سنگ و چوب به عنوان دو المان طبیعی در نمای ساختمان ظاهری بسیار زیبا و لذت بخش رقم می زند. از این ترکیب می توان در انواع سبک های مدرن و کلاسیک نماسازی ساختمان استفاده کرد. استحکام سنگ در کنار مقاومت چوب های متراکم و فراوری شده باعث شده تا استفاده از این ترکیب در نماسازی، مقاومت سازه را افزایش دهد. به علاوه سنگ و چوب هر دو می توانند به عنوان عایقی قوی در برابر گرما و سرما و صدا عمل کنند. این ها تنها چند مورد از عواملی هستند که ترکیب نمای سنگ و چوب را به گزینه ای مناسب برای استفاده در ساختمان های شهری تبدیل می کنند.
برای ترکیب این دو در نمای ساختمان، پیش از هر چیز باید سبک نمای سازه را انتخاب کنید. پس از آن می توانید با اعمال هر نوع خلاقیتی، از ترکیب خارق العاده این دو المان قدرتمند در سازه خود بهره مند شوید. گرچه هیچ نوع محدودیتی در انتخاب محل نصب سنگ یا چوب وجود ندارد، رایج تر است که در اطراف درب ها و پنجره ها بیشتر از چوب استفاده شود و سنگ در بخش های میانی قرار گیرد.
ماندگاری بالای ترمووود ها در دراز مدت و نظافت آسان
برای تهیه پنل های ترموود، چوب ها را تحت حرارت مقاوم سازی می کنند. این کار رنگ چوب را تیره کرده، معایب آن را از بین برده و دوام و استحکام آن را افزایش می دهد. سپس روی این پنل ها با پوشش های محافظ پوشانده می شود تا در برابر بارش باران و برف و گرم و سرد شدن هوا مقاومت خود را از دست ندهند.
ثبات ابعاد یکی از ویژگی های ترموود است که منجر به ماندگاری بیشتر آن می شود. برای محافظت از ترموود در برابر تابش مستقیم آفتاب و اشعه UV، روی آن پوششی از واکس مخصوص، رنگ، روغن یا لاک الکل اعمال می شود. این مواد دوام چوب را افزایش می دهند و با ایجاد سطحی یکنواخت نظافت چوب را آسان تر می کنند. بنابراین می توان گفت که نمای چوبی ساختمان مسکونی نظافت و نگهداری بسیار آسانی دارد. نظافت نمای ساختمان خصوصا در شهر های شلوغ و آلوده، به بهبود جلوه ظاهری ساختمان کمک شایانی می کند.
توجه : این مطلب، یک تبلیغ رپورتاژ بوده و اویم شاهانه در محتوای آن هیچگونه نظری و مسئولیتی ندارد.