×

گروت چیست!!! درباره گروت چه باید دانست ؟

  • کد نوشته: 25057
  • ۱۴۰۲/۰۶/۲۳
  • دیدگاه‌ها برای گروت چیست!!! درباره گروت چه باید دانست ؟ بسته هستند
  • گروت چیست به گزارش بازسازی ویلا : گروت چیست ، گروت از آب، سیمان، ماسه و افزودنی های متداول دیگر تشکیل شده است. در واقع میتوان گروت را چیزی شبیه به همان ملات دانست که جهت پرکردن فضاهای خالی و ترک های بزرگ لایه لایه شدن و یا خرد شدن استفاده می شود و عمل پر […]

    گروت چیست!!! درباره گروت چه باید دانست ؟

    گروت چیست

    به گزارش بازسازی ویلا : گروت چیست ، گروت از آب، سیمان، ماسه و افزودنی های متداول دیگر تشکیل شده است. در واقع میتوان گروت را چیزی شبیه به همان ملات دانست که جهت پرکردن فضاهای خالی و ترک های بزرگ لایه لایه شدن و یا خرد شدن استفاده می شود و عمل پر کردن را به این وسیله میتوان انجام داد.

    درباره گچ گیپتون چه میدانید؟

    مهمترین مزایای گروت این است که مکانی که در آن گروت ریخته می شود را کاملا پر می کند. گروت ها به گونه ای طراحی شده اند که توان جذب نیروهای وارد و انتقال آن به بخش زیر کار داشته باشد. برای مثال در هنگام نصب انواع ماشین آلات نیروهای وارده از آنها توسط گروت به فنداسیون بتنی منتقل می شود. گروت ها باعث مقاوت های مطلوب و مطمـئن و همچنین اتصال پایدار بین گروت و سازه ای که قرار است بر روی آن گروت قرار گیرد از یک طرف و سطح زیر کار از طرف دیگر می گردند.

    گروت ریزی

    گروت ریزی

    گروت در واقع ترکیبی از آب، ماسه، سیمان و دیگر مواد افزودنی می‌باشد که معمولا برای پر کردن فضاهای خالی از آن استفاده می‌شود. گروت به نوعی طراحی شده است که می‌تواند نیروهای وارده را جذب و انتقال دهد. گروت در انواع مختلفی نظیر سیمانی منبسط شونده، پلیمری، اپوکسی و… در بازار وجود دارد. تفاوت این گروت‌ها معمولا در نسبت اختلاط مواد تشکیل دهنده آن‌ها می‌باشد که سبب ایجاد خواص ویژه‌ای در انواع گروت شده است. گروت‌ها در مصارفی همچون زیر بیس پلیت، نصب ریل برای ماشین آلات، آنکربلت‌ها، زیر کاری، بلت‌ها و… به کار برده می‌شوند.

    درباره گروت ریزی و روش استفاده از آن چه می‌دانید؟

    اگر در زمینه ساختمان سازی و امور مرتبط با آن اطلاعات داشته باشید، حتما می‌دانید که گروت ریزی یکی از اقدامات مهم در ساختمان سازی می‌باشد. گروت در واقع ترکیبی از سیمان، ماسه، آب و… می‌باشد که در قسمت‌هایی که به مقاومت بسیار بالایی احتیاج دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. گروت انواع مختلفی دارد و برای ساخت آن بایستی به نکات مختلفی توجه کرد. ما در ادامه به بررسی جزئیات گروت ریزی و همچنین قیمت، ضخامت و ارتفاع آن خواهیم پرداخت.

    گروت

    گروت

    درباره ضوابط پارکینگ چه میدانید؟

    کاربرد گروت

    گروت (به منظور گروت ریزی) در ریل های قطار، پلها و ریل ماشین آلات بکار می برند. مخلوط های گروت آماده جهت جهت مصارف مختلفی مانند زیر صفحه ستون ها، ریلها، بلت ها آنکربلت ها نصب ریل ماشین آلات پل ها حایل ها و… کاربرد دارند.

    چرا ملات های مخلوط گروت آماده ترجیح داده می شوند؟

    ملات های گروت طراحی شده برای گروت کاری می بایست پاسخگوی کاربرد ها عملکردها و نیاز های مشخصی همچون موارد زیر باشند:

    • ۱-قوام یافته و سیال باشدو در حالت معمولی جاری شود.
    • ۲- دچار جداشدگی آب و سنگدانه از هم نشده و ته نشین نشود.
    • ۳-دچار جمع شدگی قابل ملاحظه نشود
    • ۴-توان نگهداری آب ملات بتنی و سیمان را داشته باشد.
    • ۵-در حداقل زمان به مقاومت مطلوب دست یابد.

    مجموعه ویژگی های بالا نیازمند همگونی مخلوط مواد چسباننده و مصالح سنگی ومواد افزودنی هستند. اگر مخلوط گروت در کارگاه ساختمانی ساخته شود دانه بندی مناسب بدست نخواهد آمد و ضمانت لازم نیز امکان پذیر نخواهد بود.برای بدست آوردن درصد بهینه مواد چسبانده و مصالح سنگی و افزودنی در کارگاه ساختمانی از نظر تکنیکی تقریبا غیر ممکن خواهد بود و همچنین مقرون به صرفه نیست به همین دلیل است که از گروت های آماده برای ملات ریزی و گروت کاری استفاده می شود. ملات های آماده تحت شرایط کنترل شده و فرموله شده و از پیش مخلوط شده در کارخانه بسته بندی می شوند.

    از آنجاییکه خصوصیات عملکرد این مواد ب طور دقیق مشخص و معلوم است اگر طبق راهنمای سازنده به کار رود و همچنین بطور مناسب تحکیم و عمل آوری شوند نتایج رضایت بخشی را بدنبال خواهد داشت.

    گروت ریزی

    به طور کلی دو روش گروت ریزی در داخل حفرات در محل اتصال آنکرو و جود دارد که عبارتند از:

    • ۱- گروت یا ملات خشک: دراین روش ملات با استفاده از نیروی تراکمی جایگزاری می شود.
    • ۲- گروت سیال : به علت روانی در هنگام ریختن گروت خود به خود جایگذاری می شود.

    روش گروت سیال در محل هایی که حفرات تقریبا بسته و مسدود و غیر قابل دسترسی بوده و بیرون از آن گروت کاری به راحتی امکان پذیر نیست کاربرد فراوان دارد. مصرف گروت خشک با وجود رضایت در عمل در کارهای ساختمانی همیشه روش مناسبی نیست و در عمل تمایل به استفاده از روش سیال رو به افزونی است.

    گروت ریزی با گروت سیمانی مناسب میباشد که که دارای خاصیت انقباضی و مقاومت بسیار بالا می باشد. گروت ریزی را میتوان جهت پرکردن فضای خالی بین صفحه نشیمن و دستگاه های صنعتی و سازه های سنگین که نیاز به تحمل لرزه و فشار بسیار زیاد است استفاده میکنند. گروت ساخت فابیر مطابق با استاندارد طراحی شده و برای گروت ریزی مناسب است. معمولا امکان گروت ریزی قبل از نصب سازه های فلزی وجود ندارد. گروت ریزی برای این انجام میشود که فضای خالی زیر بیس پلیت و فونداسیون را تراز کند در واقع برای تنظیم بیس پلیت بکار میرود بنابراین قبل از نصب اسکلت بیس پلیت باید تراز باشد.

    گروت چیست

    گروت چیست

    برای گروت ریزی بهتر است که قالب از دو دو طرف رو به روی هم فاصله بیشتری با لبه پلیت داشته باشد تا در هنگام گروت ریزی از یک طرف مخلوط گروت و آب را بریزید تا هوا از طرف دیگر خارج شود. همچنین میتوان برای خارج شدن هوا ضربه های کوچکی به آن زد.

    گروت ریزی صفحه ستون

    همانطور که می‌دانید یکی از کاربردهای بسیار مهم گروت ریزی، ریختن آن بین صفحه ستون و فونداسیون می‌باشد. در واقع گروت عاملی بسیار موثر در انتقال نیروی فشاری و همچنین مکملی برای انتقال نیروهای برشی می‌باشد. به عبارتی دیگر جالب است بدانید که نیروهای برشی که توسط صفحات فولادی فونداسیون و پایه و همچنین عملکرد بولت‌ها ایجاد می‌شود، توسط گروت انتقال پیدا می‌کند. به همین دلیل است که گروت ریزی را یکی از اقدامات مهم در ساختمان سازی به شمار می‌آورند.

    لازم به ذکر است که یکی از گروت برای انتقال بار از صفحه‌های فلزی به فونداسیون بایستی حجم مشخصی داشته باشد و عملیات ریختن گروت به درستی و با رعایت اصول مربوط به آن صورت گیرد.

    محدودیت های استفاده از گروت:

    • فقط برای کارهای دوغاب ریزی استفاده شود.
    • فقط در سطوح تمیز استفاده شود.

    حداقل ضخامت دوغاب ریزی:

    سه برابر بزرگتر از اندازه سنگدانه دوغاب

    دمای محیط :

    صفر الی سی درجه سانتیگراد – دور از یخبندان آماده سازی سطح

    بتن و ملات و سنگ باید سالم تمیز و عاریاز روغن گریس و یا شیره سیمان و یا ذرات سست باشد.فولاد و آهن باید تمیز و عاری از چربی و گریس باشد و همچنین نباید زنگ زده و پوسته شده باشد.

    انواع گروت

    • ۱- گروت منبسط شونده بر پایه سیمان
    • ۲- گروت سیمانی اصلاح شونده
    • ۳- گروت اپوکسی دو جزئی و یا سه جزئی
    • ۴- گروت آماده منبسط شونده

    هر کدام از انواع گروت ها خصوصیات عملکردی مشخص و منحصر به فردی دارند که بسته به شرایط و خواسته های مورد نیاز استفاده می شوند.

    گروت ریزی در هوای سرد

    حتما می‌دانید که ساختمان سازی در هوای سرد بسیار دشوار می‌باشد و بایستی با دقت بیشتری انجام شود. به نظر شما نحوه‌ی اجرای گروت در هوای سرد به چه صورت است؟ لازم است بدانید که همه‌ی گروت‌ها بایستی در دمای ۱۰ الی ۳۰ درجه سانتیگراد نگهداری و استفاده شوند که مناسب‌ترین این دما، دمای محیط و یا همان ۲۳ درجه سانتیگراد می‌باشد. نگهداری گروت در این دما سبب افزایش طول عمر آن و همچنین حفظ کیفیت و عملکرد مطلوب آن می‌شود. اگر به هر دلیلی مجبور به گروت ریزی در هوای سرد بودید بهتر است از گروت‌های اپوکسی استفاده کنید زیرا این گروت‌ها در گرما به سرعت خواص خود از جمله خواص جریان پذیری را از دست می‌دهند و امکان ایجاد ترک یا آسیب پس از اتمام کار را افزایش می‌دهند. با توجه به این موضوع پیشنهاد می‌شود که از این گروت‌ها در هوای سرد استفاده کنید تا از حداکثر عملکرد مطلوب آن بهره مند شوید.

    گروت سیمانی منبسط شونده

    گروت سیمانی منبسط شونده دارای مقاومت اولیه و نهایی بالا و زودرس که به دمای آب و هوایی محیط و زمان مصرف بستگی دارد.این گروت به صورت پودر خشک بسته بندی شده آماده مصرف است و دارای سنگدانه میباشد در هنگام ترکیب با آب دارای خصوصیت ویژه انبساط حجمی دو مرحله است. انبساط اولیه آن حاصل تصعید گاز ها بوده و هنگامی بوقوع می پیوندد که پودر آن با آب ترکیب شود و به مدت ۱۵ تا۳۰ دقیقه بطول می انجامد. مرحله دوم انبساط در اثر واکنش  شیمیایی گیرش ملات است که یک یا دو روز پس از مخلوط شدن آغاز می شود.

    گروت ریزی

    گروت ریزی

     

    کاربرد گروت سیمانی

    – در زیر صفحه ستون ها و بیس پلیت صنعتی  – کاشت بولت – پمپ تزریق بتن مصرف عمومی آن به عنوان یک ملات بون جمع شدگی و روان با کمترین خلل می باشد.

    مزایای گروت سیمانی

    گروت سیمانی منبسط شونده حاوی تمامی افزودنی های لازم و مواد مورد نیاز سیمانی و سنگدانه می باشد و نیاز به هیچ چیز دیگر به جز آب ندارد.این گروت دارای سنگدانه های آهنی نمیباشد بنابراین دچار زنگ زدگی و خوردگی نمی شود.

    گروت سیمانی دارای افزایش حجم کنترل شده ای است که با ایجاد انبساط گازی در مرحله بتن تازه جمع شدگی و نشست راجبران می کند. مقاومت فشاری آن در کوتاه مدت و دراز مدت زیاد است.

    بسته بندی و شرایط نگه داری گروت سیمانی

    گروت سیمانی در سطل های ۳-۱۰-۲۰-۲۵ کیلوگرمی و یا در کیسه های ۲۰ و ۲۵ کیلوگرمی آماده تحویل می باشد . این گروت در بسته بندی های اصلی باید بدور از رطوبت و گرمای شدید و حداقل ۱۲ ماه قابل استفاده است.

    روش مصرف گروت سیمانی

    گروت سیمانی در دو حالت روان و خمیری قابل استفاده است. در صورت نیاز به حالت روان و تراز شونده هر کیلوگرک از آن را با ۱۵۰ تا۲۰۰ سی سی آب مخلوط نموده و استفاده کنید. استفاده بیش از حد از آب مقاومت فشاری را دچار آسیب خواهد نمود. در صورت نیاز به حالت خمیری هر کیلوگرم را با ۱۳۵ تا ۱۴۵ سی سی آب مخلوط نموده و استفاده کنید. قبل از مصرف گروت سیمانی سطح را از هرگونه آلودگی پاک کنید

    در مناطق گرمسیر حتی المقدور برای آب مورد نیاز گروت سیمانی از آب سرد استفاده میشود.

    زمان لازم برای مصرف گروت سیمانی ۱۵ دقیقه تا ۲ ساعت می باشد.

    گروت ریزی

    گروت ریزی

    گروت پلیمری

    گروت سیمانی اصلاح شده با مواد پلیمری دارای دو جزء می باشد :

    جزء مایع : رزین پلیمری

    جزء مایع دوم : مخلوط سیمان با مقاومت بالا و دانه بندی ویژه با ماسه سیلیسی شکری با بهترین خواص روان کنندگی است.

    در هنگام گروت ریزی کافی است این دوجزء با هم مخلوط شوند.

    فواید گروت پلیمری

    • ۱- مقاومت کششی و خمشی بالا
    • ۲- خاصیت آب بندکنندگی مطلوب
    • ۳- مقاومت سایشی بالا
    • ۴- پیوندی قوی با زیر سازی معدنی
    • ۵- مقاومت بالا در برابر اثر آب شور دریا

    کاربرد گروت پلیمری

    •  جاه های بتنی
    • کف سازی های صنعتی
    • باند فرودگاه ها
    • محل های پارک ماشین
    • جایگذاری زیر پل ها و غیره

    ارتفاع گروت ریزی

    ارتفاع و ضخامت گروت به طور مستقیم به اندازه صفحه ستون و محل اجرای آن بستگی دارد. با توجه به این موضوع و بر اساس استانداردهای لازم ارتفاع گروت برای صفحه ستون‌های ۰.۷۵ اینچ و کوچک حدود ۲ سانتی متر می‌باشد. این ارتفاع برای صفحه ستون‌های بزرگتر و حدود ۱.۵ اینچ به ۴ سانتی متر تغییر می‌کند.

    آیتم گروت ریزی در فهرست بها

    همانطور که می‌دانید در فهرست بها برای هر یک از اقدامات ساختمان سازی بهای مربوط به آن تحت شرایط خاصی لحاظ شده است که این بها سالانه تغییر می‌کند. در ردیف ۰۸۰۵۰۱ در فهرست بها هزینه‌ی تهیه و اجرای گروت برای زیر بیس پلیت را ۳۱۵۰۰ ریال برای هر دسی متر مربع در نظر گرفته شده است که این بها سالانه تغییر می‌کند.

    گروت ریزی

    گروت ریزی

    روش مصرف گروت پلیمری

    سطح زیر کار گروت پلیمری باید تمیز، محکم و عاری از هرگونه چربی، گرد و غبار، رنگ، روغن و ذرات سست باشد.  ظرفی که پودر ملات پلیمری و آب در آن مخلوط میشوند باید متناسب با سرعت کار و حجم اختلاط انتخاب شود. اختلاط پودر ملات پلیمری با آب باید با استفاده از همزن برقی (دریل+پره) صورت پذیرد. به هر کیسه ۲۵ کیلوگرمی ملات پلیمری باید حدود ۷/۸ لیتر آب اضافه شود. آب را رون ظرف ریخته همزن برقی را روشن کرده و ملات پلیمری به آرامی به آن اضافه می شود . عمل اختلاط ملات پلیمری تا حصول مخلوطی یکنواخت و همگن ادامه پیدا می کند .

    پیــش از اجـــرای مخـــلوط آماده ملات پلیمری سطوح زیرکار مرطوب میشود. ملات پلیمری آماده شده را به وسیله ماله یا کاردک روی سطوح مرطوب شده استفاده میکنند. همیشه آن مقدار پودر ملات پلیمری را با آب مخلوط شود که حداکثر در مدت زمان کمتر از ۲۰ دقیقه مورد استفاده قرار گیرد.پس از نیمه خشک شدن ملات پلیمری اجرا شده، تمامی سطوح تا ۲۴ ساعت بعد با آب مرطوب نگه داشته میشوند.

    درباره طراحی ویلا شیبدار چه میدانید؟

    آموزش گروت ریزی زیر بیس پلیت

    پس از اتمام شاقولی در ستون‌ها و سفت کردن مهره‌های آن بایستی چهار طرف ستون را با وسایلی مثل آهن یا چوب می‌پوشانند و شروع به ساخت ملات گروت می‌نمایند.

    لازم به ذکر است که برای خارج شدن هوای بتن معمولا روی بیس پلیت دو سوراخ قرار می‌دهند. چنانچه صفحه ستون از ستون‌ها مجزا بود، با ریختن گروت و منبسط شدن آن ملات اضافی از سوراخ‌ها خارج می‌شود. همچنین باید بدانید که پس از ۲۴ ساعت می‌توان قالب‌ها را باز کرد. لازم است بدانید که برای داشتن ملاتی با کیفیت بایستی به نسبت اختلاط‌ و همچنین دمای نگهداری ملات توجه زیادی داشته باشید.

    گروت اپوکسی

    گروت اپوکسی شکل پذیر و بدون حلال و شامل ۳ جزء می باشد:

    رزین اپوکسی بیس فنول آ ،هاردنر پلی آمینی و پرکننده (فیلر) می باشد

    در هنگام مصرف کافی است ۳ جزء باهم مخلوط شوند.

    خصوصیات گروت اپوکسی

    از ویژگیهای گروت اپوکسی استحکام و چسبندگی بالای آن است که علاوه بر بالا بودن مقاومتهای مکانیکی و شیمیائی، ماده­ای ایده آل جهت انواع کارهای تعمیراتی و نصب ماشیـن آلات فوق سنگین که نیاز به چسبندگی زیاد و مقاومتهای فشاری و خمشی بسیار بالا دارند می­باشد.

    فواید گروت اپوکسی

    • سخت شدن سریع سازه که بستگی به دمای محیط دارد
    • مقاومت در برابر ارتعاشات شدید
    • قابلیت بالای چسبندگی به زیر کارهای معدنی و فولادی
    • سخت شدن بدون جمع شدگی
    • مقاومت در برابر حملات شیمیایی مقاومت مکانیکی بالا

    موارد مصرف گروت اپوکسی

    درصنایع : کارخانه ماشین آلات موتوری – ژنراتور ها – پمپها – ریل جرثقیل ها – سیستم های انبارهای بلند

    در کارهای ساختمانی : تیرهای راهنمایی – لامپ های استاندارد – پایه گارد های محافظ – دست انداز ها و غیره

    درصنایع ساختمانی : ستون های پیش ساخته بتنی و یا فولادی – اتصالات – روزنه های لوله کشی و غیره

    تعمیرات بتن : روسازی حفرات سنگ ها و فواصل  آنها – پرکردن حفرات

    روش مصرف گروت اپوکسی

    سطح زیرکارباید کاملاً تمیز و عاری از هرگونه آلودگی مانند چربی، روغن, رنگ و قطعات سست و لق بوده و در صورت آلودگی باید به وسیله برس تمیز و سپس شسته شود. قبل ازاعمال گروت اپوکسی از خشک بودن سطح زیر کار کاملا مطمئن شوید. جهت نصب بولت نیز سوراخ جای بولت باید تمام خصوصیات فوق الذکر را داشته باشد.
    رزین ،هاردنر و فیلر باید به نسبت ۱۰۰، ۲۰، ۳۰۰-۲۰۰با هم مخلوط شوند و سپس به وسیله هم زن برقی دور پائین (حداکثر ۵۰ دور در دقیقه) به مدت ۲ الی ۳ دقیقه هم بزنید تا کاملاً مخلوط شود. فیلر متناسب با روانی مورد نیاز و نوع کار به این مخلوط اضافه کرده و عمل اختلاط را ادامه دهید تا کلیه ذرات فیلر به رزین آغشته گردد. سپس مخلوط آماده شده را به طور یکنواخت در جای بولت و یا زیر صفحه ستون ریخته و با وسیله مناسب کاملاً پخش و یا متراکم نمائید.
    دقت شود که در هنگام اختلاط و مصرف گـروت اپوکسی حباب در مخلوط ایجاد نشود.
    افزایش دمای محیط کار و مواد باعث افزایش روانی مخلوط و کاهش زمان مصـرف آن میشود, لذا مواد باید دقیقاً به مقداری که قادر به مصرف آن می­باشد آماده گردد.
    در مقادیر مصرف کم، حتما از ترازوی دقیق با دقت حداقل ۱/۰ گرم استفاده کنید.

    گروت چیست

    گروت چیست

    قیمت اجرای گروت ریزی

    همانطور که گفته شد گروت‌ها انواع مختلفی دارند و هر یک از آن‌ها برای شرایط خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. با توجه به این موضوع قیمت گروت ریزی با توجه به نوع آن ممکن است متفاوت باشد. همچنین لازم است بدانید که عملیات گروت ریزی به دو روش پمپی و یا دستی انجام می‌شود که انتخاب این روش‌ها به حجم کار، عمق و ضخامت گروت ریزی، ناحیه اجرای گروت، دسترسی و… بستگی دارد. بدیهی است که هر یک از روش‌های فوق قیمت مختلفی دارند و همچنین حجم کار و نکاتی از این قبیل در قیمت اجرای گروت ریزی تاثیر بسیار زیادی خواهند داشت. با توجه به این موضوع برای اطلاع از قیمت دقیق گروت ریزی با توجه به پروژه خود، با کارشناسان ما ارتباط برقرار کرده و مشورت کنید.

    ضخامت گروت زیر صفحه ستون

    برای مشخص نمودن ارتفاع گروت معمولا باید محاسبات ویژه‌ی آن صورت گیرد و بر اساس این محاسبات ضخامت گروت تعیین شود. علاوه بر این برای گروت ریزی حداقل و حداکثر ضخامت در آیین نامه مشخص شده است که توجه به آن بسیار حائز اهمیت است. لازم است بدانید که ضخامت گروت زیر صفحه ستون ارتباط زیادی با اندازه صفحه ستون دارد و بایستی با توجه به آن تعیین شود.

    نتیجه گیری گروت چیست

    همانطور که گفته شد گروت‌ها از لحاظ سازه‌ای بسیار حائز اهمیت می‌باشند و عملکرد بالای آن‌ها تنها به کیفیت گروت بستگی دارد. با توجه به این موضوع پیشنهاد می‌شود که از گروت‌های آماده استفاده کنید زیرا در این گروت‌ها نسبت اختلاط به درستی رعایت شده است. همچنین قیمت این عملیات نیز به روش انجام آن و همچنین حجم انجام کار بستگی دارد و بایستی توسط کارشناس تعیین شود.

    بسته بندی گروت:

    گروت در کیسه های ۲۵ کیلویی تولید می شود. ازتماس مستقیم گروت با پوست وچشم خودداری کنید. هنگام اختلاط گروت از تنفس جلوگیری کنید. هنگام کار با گروت از دستکش و عینک ایمنی و ماسک استفاده کنید . گروت را در محیط های خشک و پاکت های در بسته نگهداری می کنند. مدت زمان نگهداری گروت یک سال پس از تولید است.

    گروت چیست در انتها اگر سوالی درباره عملیات گروت ریزی دارید می‌توانید از طریق قسمت کامنت با کارشناسان مطرح ما در این حوزه در میان بگذارید.

     

    نوشته های مشابه

    دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.