به گزارش ساخت ویلا : طراحی استادیوم برای دو گروه ورزشکاران و تماشاچیان صورت میگیرد. برای بسیاری از مردم تماشای ورزش از نزدیک بخشی از گذران اوقات فراغت هم محسوب میشود. پس لازم است تا از این رویداد خاطرۀ خوشی در ذهنها باقی بماند. این امر تنها با طراحی استادیوم به شکل اصولی و استاندارد امکان پذیر است.
ساخت استادیوم، کاری پر هزینه است ولی با توجه به استقبال روزافزون جوانان از ورزش، بازگشت سرمایه پس از چند سال امکان پذیر خواهد بود به شرط آنکه در مکانیابی و طراحی استادیوم اصول فنی رعایت شود. در واقع هر شهری با جمعیت جوان به یک استادیوم نیاز خواهد داشت.
ضوابط ایمنی و استانداردهای طراحی استادیوم
فضای استادیوم شامل چهار بخش اصلی است. محل برگزاری مسابقات که محل حضور ورزشکاران است. محل تماشاچیان که بنا به اصول امنیتی باید به گونهای طراحی شود که از زمین بازی فاصله کافی و ارتفاع داشته باشد. فضاهای ارتباطی در محدودۀ استادیوم و فضاهای خارج از محدودۀ استادیوم.
برای طراحی استادیوم ورزشی دو گروه از قوانین پیش روی مهندسان قرار دارد. اول قوانینی که فیفا به طور کلی مقرر ساخته است و سپس ضوابط داخلی طراحی فضای ورزشی در ایران. قوانین فیفا شامل کلیاتی چون ابعاد زمین، جهت زمین (شمالی – جنوبی)، تعیین ظرفیت تماشاچیان با توجه به متراژ و مسابقات مورد نظر، شرایط ایمنی، وسایل و تجهیزات، ابعاد و مصالح دربهای خروجی و ورودی و محل اختصاصی برای معلولین است.
ساخت استادیوم
موارد دیگری چون گردش هوا، خدمات فنی و مهندسی، نورپردازی مناسب، اختصاص فضاهایی برای اورژانس و کمکهای اولیه، پلیس و آتشنشانی در کنار اتاق کنترل و پایش از ضوابطی است که به جهت سلامت، ایمنی و امنیت ساخت ورزشگاه باید در نقشۀ آن، از پیش مشخص شده باشد.
در کنار آن فاکتورهایی برای طراحی استادیوم در ایران وجود دارد. مسائلی که عموماً به شرایط اقلیمی بر میگردد. به عنوان مثال استادیوم باید در برابر زلزله مقاوم سازی شده باشد. از مصالح سبک استفاده شود. یا اینکه با توجه به شرایط آب و هوایی ایران در صورت نیاز تجهیزاتی جهت جلوگیری از تابش آفتاب و باد در ساخت استادیوم به کار رود.