تمامی ساختمان ها اعم از تجاری و مسکونی، پس از مدت زمان طولانی نیاز به بازسازی و نوسازی پیدا می کنند. بازسازی ساختمان، یک امر ضروری است که اگر به آن توجه ویژه ای نشود، ممکن است مشکلات بسیار خطرناکی به وجود آید. اما یکی از مهم ترین ملاک افراد برای بازسازی ساختمان، هزینه اصلی است. در ادامه با ما همراه باشید تا با عوامل موثر هزینه بازسازی آپارتمان در سال ۱۴۰۲ بیشتر آشنا شوید.
انواع بازسازی آپارتمان
متاسفانه در سال اخیر یعنی ۱۴۰۲، قیمت بسیاری از اجناس و کالا ها به ویژه مصالح ساختمانی با سیر صعودی زیادی مواجه بوده اند. از این رو، می توان نتیجه گرفت که برای بازسازی آپارتمان، می بایست مقدار زیادی پس انداز داشته باشید تا بتوانید بدون هیچ مشکلی هزینه بازسازی تامین نمایید. البته بسیاری از افراد به دلیل محدودیت بودجه، بازسازی را در دو مرحله انجام می دهند تا به مشکل برخورد ننمایند. فراموش نکنید که بازسازی کلی هزینه های کمتر و مقرون به صرفه تری را به همراه خواهد داشت.
بازسازی داخلی
متخصصان برای بازسازی داخل آپارتمان معیار و عواملی همچون سلامت دیواره ها، سقف، سیم کشی، لوله های آب و فاضلاب، سیستم های گرمایش و سرمایش، کابینت و غیره را در نظر می گیرند تا بتوانند هزینه بازسازی داخل آپارتمان را با دقت بالایی تخمین بزنند. البته در نظر داشته باشید که بازسازی داخل آپارتمان نسبت به قسمت بیرونی بسیار پر هزینه تر است. به همین دلیل، برای نوسازی قسمت داخلی آپارتمان می بایست حداقل ۱۰۰ میلیون تومان بودجه کنار بگذارید تا بتوانید به بهترین شکل ممکن داخل ساختمان خود را بازسازی کنید و لذت ببرید.
بازسازی قسمت بیرونی
همانطور که در قسمت قبل به آن اشاره شد، بازسازی قسمت بیرونی نسبت به داخل آپارتمان بسیار کم هزینه تر است. در این مرحله از بازسازی، متخصصان ابتدا عواملی همچون دیواره های بیرونی، درب اصلی و فرعی، پنجره های بیرونی و غیره را بررسی می کنند تا بتوانند هزینه را به دقت محاسبه نمایند. البته فراموش نکنید که اگر بخواهید نمای بیرون ساختمان خود را تغییر دهید، می بایست اقدام به خرید مصالح ساختمانی جدید نمایید. انجام چنین کاری می تواند تا ۶۰ درصد هزینه بازسازی بیرون آپارتمان شما را افزایش دهد. به همین دلیل می بایست پیش از انجام چنین اقدامی، با متخصصان و کارشناسان با تجربه در این زمینه مشورت نمایید.
بازسازی کلی
بازسازی کلی، نسبت به دیگر انواع بازسازی ها بسیار کم هزینه تر و مقرون به صرفه تر خواهد بود. گرچه در بازسازی کلی، شما می بایست مصالح درون و بیرون آپارتمان را همزمان خریداری کنید و تعداد بیشتری نیرو برای ساخت و ساز استخدام نمایید؛ اما در واقع شما می توانید بازسازی ساختمان خود را در مدت زمان کمتری به پایان برسانید و دیگر از بابت نوسانات بازار برای خرید مصالح ساختمانی نگرانی نداشته باشید. البته برای بازسازی کلی ساختمان می بایست حداقل ۲۵۰ میلیون تومان بودجه کنار بگذارید تا بتوانید به نحو احسنت آپارتمان خود را تبدیل به یک ساختمان زیبای نوساز نمایید.
عوامل موثر بر روی هزینه بازسازی آپارتمان در سال ۱۴۰۲
بازسازی اصولی و دقیق آپارتمان های مسکونی و تجاری، می تواند گزینه ای عالی برای افزایش طول عمر آن ها باشد. اما در نظر داشته باشید که پیش از بازسازی آپارتمان می بایست ابتدا به عوامل موثر توجه ویژه ای داشته باشید تا بتوانید برنامه ریزی دقیقی بر روی بودجه اصلی خود انجام دهید. البته فراموش نکنید که استفاده از مصالح ساختمانی بی کیفیت و ارزان قیمت موجب به هدر رفتن کل هزینه و بودجه بازسازی ساختمان شما می گردد.
مصالح مورد نیاز
مصالح ساختمانی، از مهم ترین عوامل موثر بر روی هزینه بازسازی ساختمان به شمار می آیند. به طور کلی مصالح ساختمانی شامل: گچ و سیمان، آجر، کاشی و سرامیک و سنگ، چسب های مخصوص، لوله های روکار و توکار، سیم و تشکیلات الکتریکی، ایزوگام و غیره می شوند. هر کدام از مصالح نامبرده دارای قیمتی منحصر به فرد هستند؛ اما برای آن که بتوانید خریدی سودمندانه تری داشته باشید، پیشنهاد می شود به فروشگاه های معتبر جهت استعلام دقیق قیمت مصالح ساختمانی بروید و پس از آن، برای خرید مصالح مورد نیاز خود با قیمتی مناسب و مقرون به صرفه اقدام نمایید.
تزئینات بیرون و داخل
یکی از مهم ترین بخش های بازسازی آپارتمان، تزئینات بیرون و داخل است. پس از آن که مراحل سفت کاری ساختمان را پایان رساندید، می بایست برای استعلام قیمت و خریداری مصالح تزئینات بیرون و داخل اقدام نمایید. برای آن که بتوانید بیرون آپارتمان خود را با قیمتی مناسب و مقرون به صرفه تزئین کنید، پیشنهاد می شود از سرامیک های دیواره ای که در طرح و رنگ های متنوع تولید می شوند و از قیمت مناسبی برخوردار هستند، استفاده نمایید. برای کاهش هزینه تزئینات درون نیز می توانید از کناف و کاغذ دیواری استفاده نمایید. البته فراموش نکنید که تزئینات بیرون و داخل آپارتمان نیازمند حداقل ۷۰ میلیون تومان بودجه است.
هزینه نیرو کارگر و متخصص
پس از آن که تمامی مصالح مورد نیاز سفت کاری و تزئینات را خریداری نمودید، حال نوبت به بررسی هزینه استخدام نیرو کارگر و متخصص است. شما می توانید به دو صورت روز مزد و کنتوراتی دستمزد نیرو های سازنده را پرداخت نمایید. البته در نظر داشته باشید که هزینه نیرو های کارگر و متخصص در سال ۱۴۰۲ به صورت روزانه، بین ۶۰۰ هزار الی یک میلیون و پانصد هزار تومان می باشد. به همین دلیل پیشنهاد می شود برای کاهش هزینه نیرو متخصص و کارگر، تعداد نیرو های استخدامی را افزایش دهید تا ساختمان شما در مدت زمان کمتری آماده شود.
کلام آخر
همانطور که در قسمت های قبل ذکر شد، عوامل بسیار زیادی وجود دارند که هر کدام از آن ها، نقش بسزایی را بر روی قیمت و هزینه بازسازی ساختمان و آپارتمان ایفا می کنند. از این رو، می بایست پیش از آن که دست به هر اقدامی بزنید، حتما استعلام دقیق هزینه های بازسازی ساختمان خود را بر حسب متراژ محاسبه کنید. برای انجام این کار، می توانید به شرکت های بازسازی ساختمان ها نیز مراجعه نمایید تا متخصصان به بهترین شکل ممکن برای بازسازی آپارتمان شما با بهترین قیمت اقدام کنند.