به گزارش ساخت ویلا : شاید برای شما هم پیش آمده باشد که وقتی از کنار سفارتخانۀ یک کشور عبور میکنید به طراحی سفارتخانه دقت کنید. وقتی به نمای این ساختمانها نگاه میکنید، ترکیبی از معماری آن کشور را با شرایط آب و هوایی سرزمین خود میبینید. البته در فرای این طراحی ساده، پیامهای بسیاری هم وجود دارد.
جهت طراحی و ساخت با ما در تماس باشید.
بسیاری از کشورها در ساخت سفارتخانه به روابط دیپلماتیک خود با کشور مقصد نیز نگاه میکنند. ساختمان سفارتخانه میتواند پیام قدرت و دوستی را منتقل میکند. در عین حال از معماری سفارتخانه به خوبی میتوان دریافت که این بنا به کدام کشور تعلق دارد و رویکرد سیاسی آن چگونه است. به عنوان مثال وقتی به سفارتخانه چین یا روسیه در ایران نگاه کنید، ساختمانهای خاکستری بتونی آن که هیچ آرایهای ندارند توجه شما را جلب میکند. این سبک از معماری ناشی از نگرش سیاسی کمونیستی آنهاست.
نیازها و پیامها در طراحی سفارتخانه
طراحی سفارتخانه در هر صورت بنا به نیازهای اداری یک کشور صورت میگیرد. از همین منظر در نظر گرفتن بخشهای اداری و اقامتی برای کارمندان سفارتخانه و مراجعین هدف اصلی ساخت سفارتخانه است. از آنجایی که تعدادی از مراجعه کنندگان از کشورهای دیگر خواهند بود، یک طراحی نظام مند و استوار بر مبنای سنتها میتواند تبلیغ و معرفی معماری ایرانی باشد.
البته از آنجایی که سفارتخانهها تحت تأثیر سیاستهای خارجی و گاهی تبلیغات سو قرار دارند، طراحی سفارتخانه به شکلی که امنیت مقیمان آن تأمین گردد از نکات ضروری است. از دیگر امکاناتی که در ساخت سفارتخانه در نظر گرفته میشود، داشتن بخشهای فرهنگی چون سالن همایش، کتابخانه، سالنهایی جهت برگزاری نمایشگاه و رویدادهای فرهنگی است.
ساخت سفارتخانه
میتوان به سفارتخانهها به چشم یک مجموعه شهری کوچک نگاه کرد. بسیاری از کشورها برای ساخت سفارتخانه های خود استانداردها و پروتکلهای خاصی دارند و همچنین دولت میزبان نیز قوانینی را وضع کرده است. به همین دلیل مهندسانی که به طراحی سفارتخانه میپردازند باید از این قوانین و استانداردها آگاهی داشته باشند و همانطور که به معماری بومی خود آشنا هستند از شرایط جغرافیایی کشور مقصد نیز مطلع باشند.