×

از صفر تا ۱۰۰ سازه‌ نگهبان + سازه گودبرداری + انواع سازه نگهبان

  • کد نوشته: 27715
  • ۱۴۰۲/۰۳/۲۳
  • دیدگاه‌ها برای از صفر تا ۱۰۰ سازه‌ نگهبان + سازه گودبرداری + انواع سازه نگهبان بسته هستند
  • سازه‌ نگهبان در مقاله سازه‌ نگهبان به گزارش بازار کار ساخت ویلا اویم شاهانه سازه‌ نگهبان در بسیاری از پروژه های ساختمانی لازم است که زمین به صورتی خاکبرداری شود که جداره های آن قائم یا نزدیک به قائم باشد. سازه‌ نگهبان این کار ممکن است به منظور احداث زیر زمین ، کانال ، منبع آب و […]

    از صفر تا ۱۰۰ سازه‌ نگهبان + سازه گودبرداری + انواع سازه نگهبان

    سازه‌ نگهبان

    در مقاله سازه‌ نگهبان به گزارش بازار کار ساخت ویلا اویم شاهانه سازه‌ نگهبان در بسیاری از پروژه های ساختمانی لازم است که زمین به صورتی خاکبرداری شود که جداره های آن قائم یا نزدیک به قائم باشد.

    سازه‌ نگهبان این کار ممکن است به منظور احداث زیر زمین ، کانال ، منبع آب و .. صورت گیرد. فشار جانبی وارد بر این جداره ها ناشی از رانش خاک بر اثر وزن خود آن ، و نیز سربار های احتمالی روی خاک کنار گود می باشد.

    این سربارها می توانند شامل خاک بالاتر از تراز افقی لبه ی گود ، ساختمان مجاور ، بارهای ناشی از بهره برداری از معابر مجاور و … باشند.

    سازه نگهبان از یک طرف با خاک و مسائل گوناگون خاک مرتبط است که باید شناخت جامع و کافی نسبت به آن کسب کرد و به مشکلات و خصوصیات آن اشراف کامل داشت و از طرف دیگر سازه‌ای است که باید بر اساس اصول شناخته شده مهندسی طراحی و ساخته شود تا قادر باشد با توانمندی‌، پایداری و ایستادگی لازم‌، هر گونه رانش و ریزش و حرکات افقی خاک را مهار کند‌. به طور کلی خاک‌ها دارای سه پارامتر عمده مقاومتی، چسبندگی‌، زاویه اصطکاک داخلی، و وزن مخصوص هستند.

    سازه‌ نگهبان

    سازه‌ نگهبان

    به منظور جلوگیری از ریزش ترانشه و تبعات منفی احتمالی ناشی از این خاکبرداری ، سازه های موقتی را برای مهار ترانشه اجرا می کنند که به آن سازه های نگهبان می گویند.

    دستمزد و قیمت گچ کاری

    دلیل گودبرداری سازه‌ نگهبان

    1. رسیدن به سطح خاک بکر، سفت و محکم.
    2. پایینتر آوردن مرکز ثقل سازه و در نتیجه پایداری بیشتر آن در برابر عوامل طبیعی.
    3. قرار دادن فونداسیون در محلی امن و به دور از سیل و یخبندان.
    4. با توجه قوانین شهرداری، ارتفاع سازه از سطح زمین محدودیت دارد، لذا برای احداث طبقات بیشتر و تامین پارکینگ و انباری گودبرداری انجام می شود تا در طبقات زیر زمین موارد مذکور را تامین کنند.
    5. گودبرداری یکی از فعالیتهای عمرانی است که به منظورهای مختلف مثل تخریب و گودبرداری یک ساختمان فرسوده برای ساخت مجدد، رسیدن به تراز بکر، حفاظت فوندانسیون ها در برابر یخبندان، احداث کانالها، مخازن زیر زمینی و احداث پارکینگ انجام میشود.
    6. گودبرداری به هر گونه حفاری و خاکبرداری در تراز پایین تر از سطح طبیعی زمین یا در تراز پایین تر از زیر پی ساختمان مجاور اطلاق می شود.

    مسائل ایمنی قبل از گودبرداری

    قبل از انجام گودبرداری باید یکسری موارد مهم و مختلف را‌ بررسی کرد ، تا بتوان یک گود برداری ایمن و به دور از هر گونه حادثه و اتفاق داشت .

    1. ساختمان‌های مجاور‌:

    یکی از مهمترین مواردی که باید قبل از انجام گودبرداری سازه‌ نگهبان حتما توسط افراد متخصص بررسی شود ، ساختمان های مجاور محدوده گودبرداری میباشد .

    چگونگی اتصال ساختمان‌های مجاور‌ و دیوار‌های مشترک مرزی‌ ، مکان و نحوه‌ی اتصال دیوارهای مرزی به هم‌ ، تیر‌ها یا سقف‌های مشترک دو ساختمان مجاور، وجود بازشو‌ها و نعل درگاه‌ها و لوله‌های دودکش یا داکت‌های تأسیساتی واقع در دیوار‌های مرزی‌، نوع مصالح‌، فرسودگی و وجود ترک‌ها در دیوار ساختمانهای مجاور مورد شناسایی قرار گیرد.

    1. تخریب ساختمان فرسوده در محل گود برداری :

    اگر در محل پروژه ساختمان فرسوده داشته باشیم ، باید ابتدا عملیات تخریب را انجام دهیم که شامل موارد ذیل میشود.

    با ساخت سقف‌های ایمن با استفاده از داربست‌های فلزی که بر روی آن به کمک توری‌های مناسب پوشیده شده‌، قبل از تخریب ساختمان ‌، ایمنی کافی را در برابر سقوط احتمالی اجسام و مصالح بر سقف‌، دیوار، حیاط و معابر مجاور محل گودبرداری ایجاد نمود.

    قبل از انجام عملیات تخریب در ساختگاه پروژه‌، چاه‌های فاضلاب موجود در آن را شناسا‌یی و آنها را با مواد مناسب پر نمود. چنانچه عمق این چاه‌ها بیش از عمق گودبرداری‌ باشد لازم است این چاه‌ها با مصالح بتن کم مایه یا بتن غوطه‌ای‌، حداقل تا ۵۰ سانتی متر بالاتر از تراز کف گودبرداری پر ‌و سپس روی آن با مواد مناسب دیگر تا سطح زمین پر شود. محل این چاه‌ها باید در نقشه‌های نهایی سازه نگهبان ترسیم و به عنوان بخشی از شرایط‌، در طراحی شرایط ایمنی گودبرداری لحاظ شود.

    چگونگی پایدارسازی دیواره گود

    سازه‌ نگهبان زمانی که در یک محل گودبرداری می شود و دیواره ای قائم از خاک ایجاد می گردد، بر این دیواره قائم دو دسته نیرو اعمال می شود . دسته اول نیروهای محرک بوده و دسته دوم نیروهای مقاوم نامیده می شوند.

    سازه‌ نگهبان نیروهای محرک به نیروهایی گفته می شود که تمایل به تخریب دیواره گود دارند و در مقابل نیروهای مقاوم نیروهایی هستند که تمایل به پایداری و جلوگیری از ریزش گود را دارند .

    سازه‌ نگهبان حال اگر مجموع نیروهای محرک(نیروهایی که باعث تخریب دیواره می شوند) از مجموع نیروهای مقاوم (نیروهایی که از ریزش دیواره جلوگیری می نمایند) بیشتر باشد، دیواره گود ریزش خواهد کرد و اگر مجموع نیروهای مقاوم از مجموع نیروهای محرک بیشتر باشد دیواره پایدار خواهد بود.

    روش های پایدار سازی دیواره گود(سازه نگهبان)

    روش های پایدار سازی دیواره

    روش های پایدار سازی دیواره

    روش مهارسازی سازه‌ نگهبان

    در این روش ابتدا در حاشیه زمین و در فواصل معین و محاسبه شده چاهک هایی حفر می شود.

    عمق این چاهک ها حداقل ۱/۳ برابر عمق گودبرداری می باشد. پس از حفر چاهک ها در قسمت انتهایی چاهک آرماتورگذاری صورت می گیرد.سپس داخل چاهک ها پروفیل های مناسب(معمولاً  I شکل ) قرارداده می شود.

    حال قسمت آرماتور گذاری شده انتهای چاهک بتن ریزی می شود. پس از اولین مرحله گودبرداری ، در بدنه گود سوراخ هایی افقی یا مایل با قطر ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر حفاره شده و درون سوراخ ها پس از قراردادن میلگرد، تزریق بتن انجام می شود. پس از انجام مراحل فوق ، جهت جلوگیری از ریزش خاک بین پروفیل ها ، باید بین پروفیل های قائم بوسیله پانلهای بتنی پیش ساخته و یا بتن درجا مهار مناسب انجام شود.غالباً روی دیوار آرماتوربندی و سپس بتن پاشی انجام می دهیم.

    روش مهارسازی

    روش مهارسازی

    مزایای روش مهار سازی سازه‌ نگهبان

    1. مشخصات مکانیکی خاک بر اثر تزریق بتن در درون چاهکها بهبود می یابد.
    2. با بهبود پارامتر های مکانیکی خاک،رانش خاک ناشی از این عمل کاهش می یابد.
    3. سازه نگهبان در داخل گود جاگیر نیست.

    معایب روش مهارسازی سازه‌ نگهبان

    1. به دلیل استفاده از خاک مجاور گود در مواردی که خاک مجاور گود در زیر یک ساختمان یا در حریم همسایه یا در حریم تاسیسات و معابر شهری باشد،از این روش نمی توان استفاده کرد یا استفاده از آن با محدودیت همراه است.
    2. به دلیل ضرورت اجرای عملیات به صورت مرحله مرحله به زمان زیادی نیاز دارد.البته این امر در پروژه های بزرگ ممکن است مطرح نباشد یا در مدیریت صحیح زمان کاهش یابد.
    3. هزینه اجرای عملیات،به دلیل تکنولوژی پیشرفته تر،در مقایسه با روش های ساده تر بیشتر است.ولی در پروژه های بزرگ و احجام زیاد ممکن است این امر مطرح نباشد و برعکس هزینه کلی کار کاهش یابد.
    4. به دستگاه های خاص برای حفر چاهک ها،تزریق،حمل پنل هاو…نیاز دارد.
    معایب روش مهارسازی

    معایب روش مهارسازی

    معایب روش مهارسازی

    معایب روش مهارسازی

    روش دوخت به پشت سازه‌ نگهبان

    سازه‌ نگهبان ابتدا عملیات گودبرداری به صورت مرحله به مرحله اجرا می گردد. در هر مرحله پس از برداشتن خاک با یک عمق مشخص و محدود در بدنه گود سوراخ هایی افقی یا مایل با قطر ۱۰تا۱۵ سانتی متر حفرشده و درون سوراخ ها آرماتورهای پیش تنیده قرارداده می شود و قسمت انتهایی سوراخ بتن تزریق می گردد.پس از انجام مراحل فوق آرماتورهای پیش تنیده به وسیله جک های مخصوص تا نیروی محاسبه شده کشیده می شوند. با این کار بخشی از دیواره گود متراکم شده و این امر باعث بهبود خصوصیات مکانیکی خاک و کاهش نیروی رانش خاک می گردد.پس از این مرحله ، سوراخ هایی که در بدنه گود ایجاد شده بود به وسیله بتن پر می شوند.پس از گیرش کامل بتن آرماتورها رها می شوند.در نهایت بدنه گود آرماتورگذاری و بتن پاشی می شود و آرماتورهای پیش تنیده روی دیواره گود به صورت مناسب مهار می شوند.

    برای پروژه های بزرگ با عمق زیاد گزینه مناسب است. البته در صورتی که خاک محل پروژه نامناسب باشد یا چسبندگی نداشته باشد می بایست از روش های جانبی برای تثبیت خاک مثل اجرای شمع در دیواره گود و تزریق بتن بهره برد. یکی از نکات مهم در اجرای نیلینگ اجرای زهکشی و خارج نمودن آب های سطحی و زیر زمینی از سایت پروژه است.

    قیمت سنگ کاری

    روش دوخت به پشت

    روش دوخت به پشت

    سرعت اجرا در این مرحله بسیار مهم است . باید به سرعت از این مرحله عبورکنید. با اجرای فونداسیون ، ستون ها، اسکلت و سقف های اول تقریبا تمام خطرات گودبردرای رفع خواهد شد. با توجه به وجود مشکلات اجرایی و اهمال کاری همیشگی مالکین و سازندگان در هزینه کردن برای ایمنی این نوع سازه نگهبان ، به عهده مهندس است که باید با تجربه خود تصمیم بگیرد.

    مزایای روش دوخت به پشت

    1. مشخصات مکانیکی خاک بر اثر تزریق بتن به درون چاهک ها و اعمال پس تنیدگی بهبود می یابد.
    2. سازه نگهبان در داخل گود فضایی را اشغال نمی کند.

    معایب روش دوخت به پشت

    1. هزینه بالا
    2. نیاز به تجهیزات پیشرفته
    3. زمان اجرای زیاد
    4. تاسیسات مجاور را به مشکل می اندازد.

    روش دیافراگمی

    در این روش ابتدا به کمک دستگاه های حفاری محل احداث سازه نگهبان حفاری می گردد. سپس به طور همزمان محل حفر شده را به وسیله گل بنتونیت پر می شود.

    با این کار از ریزش دیواره گود جلوگیری می گردد. پس از حفاری شبکه آرماتوری که قبلا آماده گردیده است در محل حفاری شده  که با گل بنتونیت پر شده است قرار داده می شود.

     بعد از آرماتورگذاری در محل های حفاری شده که با بنتونیت پرشده است بوسیله لوله ترمی بتن ریزی انجام می شود.

    روش دیافراگمی

    روش دیافراگمی

    لوله ترمی لوله ایست که به وسیله آن بتن در تراز پایین گودبرداری ریخته می شود با این کار در زمان بتن ریزی ، وزن مخصوص بالای بتن نسبت به بتونیت ، سبب بالا آمدن بنتونیت می گردد.

    مزایای روش دیافراگمی

    1. درجه ایمنی کار بسیار زیاد است.
    2. سرعت اجرای کار بسیار زیاد است.
    3. دیوار دیافراگمی هم به عنوان سازه نگهبان گود رفتار می کند و هم در حین بهره برداری از آن به عنوان دیوار حایل استفاده می شود.
    4. از این روش به خوبی می توان برای حفاریهایی که طول زیادی دارند استفاده کرد.

    معایب روش دیافراگمی سازه‌ نگهبان

    1. در احجام کم،هزینه اجرای کار بسیار زیاد است،ولی در احجام بسیار زیاد هزینه کلی اجرای کار می توانند از روشهای ساده تر کمتر نیز باشد.
    2. در این روش،به دلیل اینکه دستگاه های حفاری نیاز به فضای کار زیادتری دارند لذا در محل هایی که دارای محدودیت اجرا هستند دستگاه قادر به کار کردن نبوده یا اینکه به سختی کار خواهد کرد.
    3. در این روش به دستگاه های حفاری ویژه ای نیاز است.

    روش مهار متقابل سازه‌ نگهبان

    1. این روش برای گودها با عرض کم مناسب است. در این روش ابتدا در دو طرف گود در فواصل معین از یک دیگر چاهک هایی را حفر می کنند .
    2. طول این چاهک ها برابر با عمق گود است. این عمق اضافه به منظور گیر داری بیشتر انتهای تحتانی پروفیل هایی است که در چاهک قرار میدهند.
    3. سپس در درون این چاهک ها پروفیل فولادی H یا I مطابق با محاسبات و نقشه های اجرایی قرار میدهیم طول این پرو فیل ها را معمولا به گونه ای در نظر میگیریم که انتهای فوقانی آنها تا حدی بالا تر از تراز بالایی قرار گیرد .
    روش مهار متقابل

    روش مهار متقابل

    مزایای روش مهارمتقابل سازه‌ نگهبان

    1. این روش یکی از روش های خوب و مطمئن برای گودهایی که عرض کمی دارند.
    2. سرعت اجرا کار بالاست.
    3. این روش به ویژه در بسیاری از عملیات اجرای کانال ها می توانند بسیار سودمند واقع شوند.
    4. از مقاطع آن می توان در جای دیگر نیز استفاده کرد.

    معایب روش مهارمتقابل سازه‌ نگهبان

    1. برای عرض های بزرگتر از ۱۵ متر، دارای مشکلات فراوانی می باشد.
    2. در صورتیکه عمق  گود زیاد باشد، ممکن است مهار بندی عرضی و یا مهاربندی در تراز های مختلف دست و پاگیر و موجب بروز مشکل در اجرای کار گردد.

    روش سپرکوبی سازه‌ نگهبان

    دراین روش پیرامون زمینی که قرار است گودبرداری شود سپر کوبی انجام می گیرد. انجام سپرکوبی به وسیله دستگاه های کوبنده و یا به وسیله سیستم های ارتعاش دهنده داخل خاک رانده می شوند.پس از اتمام عملیات سپرکوبی خاک داخل گود برداشته می شود. حداقل عمق سپرهای کوبیده شده ۳/۱ برابر عمق دیواره گود می باشد.در بسیاری از موارد با افزایش عمق گود ، جهت پایداری دیواره سپر با مقاطع بالا مورد نیاز است . در این حالت معمولا از روش مهار متقابل به همراه روش سپرکوبی استفاده می شود.برای این منظور پس از برداشت مرحله اول گودبرداری روی سپرها یک کمرکش(تیر ) بصورت افقی قرار داده می شود و سپر باتیرهای مهار متقابل پایدار می شوند.

    روش سپرکوبی

    روش سپرکوبی

    مزایای روش سپرکوبی سازه‌ نگهبان

    1. سرعت اجرای کار بسیار زیاد است.
    2. درجه ایمنی کار فوق العاده بالا می باشد.
    3. به دلیل ضخامت کمِ سپر،انرژی کوبشی کم است.حتی در مناطق شهری قابل استفاده است.
    4. برای اجرای کانالها، به ویژه با طول زیاد بسیار مناسب است.

    معایب روش سپرکوبی سازه‌ نگهبان

    1. در این روش به دستگاه های سپرکوبی،که به هر حال یک دستگاه ویژه است،نیاز است.
    2. دستگاه های سپرکوب به جای کافی برای اجرای کار نیاز دارد.
    3. این روش برای عرضهای کم مناسب تر است.
    4. این روش به نیروهای با تخصص بالاتر،نسبت به روش های ساده تر نیاز دارد.

    روش میخکوبی سازه‌ نگهبان

    سازه‌ نگهبان مهار کششی نیلینگ معمولا از آرماتورهای فولادی با قطر ۲۰ الی ۴۰ میلیمتر و با حدتسلیم ۴۲۰ الی ۵۰۰ نیوتن بر میلیمتر مربع استفاده می شوند که درون یک چال حفاری شده با قطر ۷۶ الی ۱۵۰ میلیمتر قرارگرفته و دور آن درون چال بتن تزریق می گردد. فواصل بین مهارهای کششی در حدود ۱ الی ۲ متر می باشد و طول آنها نیز در حدود ۷۰ الی ۱۰۰ درصد ارتفاع گود می باشد و حداقل شیب نسبت به افق حدودا ۱۵ درجه می باشد.

    روش میخکوبی

    روش میخکوبی

    سازه‌ نگهبان استفاده از این روش درخاک هایی مناسب است که پس از برداشت اولین مرحله خاکبرداری پایدار باشند و دیواره بتواند به صورت موقت پایدار بماند.بعداز حفاری دیواره ها ، داخل سوراخ ها میلگرد گذاری شده و از قسمت انتهایی داخل سوراخ ها بابتن به شکل ثقلی پر می گردد.جهت پر کردن سوراخ ها بابتن مخصوص، لوله هایی به میلگردها متصل شده و پس از قراردادن میلگردها داخل محلهای حفاری شده ، بتن بوسیله این لوله ها وارد سوراخ می شود. بعد از مراحل فوق برروی دیواره ها شبکه های فولادی قرارگرفته و با استفاده از سیستم بتن پاشی (شاتکریت) یک پوشش موقت بر روی دیواره ایجاد می گردد. پس از اجرای بتن پاشی صفحاتی بر روی میلگردها بسته شده و بوسیله مهره این صفحات و میلگرد ها روی دیواره گود ثابت می شوند.

    روش میخکوبی

    روش میخکوبی

    نکته: سازه‌ نگهبان باید توجه داشت که قبل از بتن پاشی با استفاده از مصالح زهکش ، آب احتمالی در پشت دیواره زهکشی شود.عدم استفاده از زهکشی میتواند باعث ریزش دیواره گردد.

    روش میخکوبی

    روش میخکوبی

    روش اجرای شمع سازه‌ نگهبان

    سازه‌ نگهبان در این روش ابتدا در حاشیه زمینی که قرار است گودبرداری انجام شود در فواصل معین و محاسبه شده چاه هایی حفر می شود.این حفاری ها بااستفاده از دستگاه های حفاری و یا با استفاده از روش دستی صورت می گیرد.

    روش اجرای شمع

    روش اجرای شمع

    سازه‌ نگهبان عمق این چاه ها حداقل ۳/۱ برابر عمق گودبرداری می باشد. پس از حفر این چاه ها، داخل چاه ها بطور کامل آرماتورگذاری صورت گرفته و سپس عملیات بتن ریزی انجام می گردد.پس از انجام عملیات بتن ریزی شمع ها ، قسمت فوقانی شمع خاکبرداری می شود.جهت رفتار مشترک شمع ها با یکدیگر در قسمت فوقانی شمع ها تیر رابطی اجرا می گردد.

    روش اجرای شمع

    روش اجرای شمع

    سازه‌ نگهبان این تیر سبب می شود رفتار شمع ها مناسب تر و در بسیاری از موارد طرح اقتصادی تر گردد.پس از اجرای تیر رابط عملیات گودبرداری بطور کامل انجام می شود.در روش اجرای شمع بایدبه این نکته توجه داشت که انتقال نیروی جانبی خاک به شمع های اجرا شده بصورت صحیح انجام پذیرد. برای این منظور در طراحی شمع ها بایستی فاصله شمع ها  به نحو قابل قبولی کم باشد و بر این اساس مناسب تر است که شمع ها چسبیده به هم اجرا شوند و یا بین شمع ها با جهت انتقال نیروی خاک سازه های مناسب اجرا گردد.

    طراحی باغ

    روش اجرای شمع

    روش اجرای شمع

    مزایای روش اجرای شمع سازه‌ نگهبان

    1. این روش به هیچ وجه دست و پاگیر نیست.
    2. شمع های اجرا شده به عنوان دیوار حایل نیز عمل می کنند.
    3. شمع های پیش ساخته را پس از جمع آوری می توان در پروژه های دیگر نیز استفاده کرد.
    4. این روش معمولا در گودهای با عمق ۵ تا ۶ متر معمولا اقتصادی  است.

    معایب روش اجرای شمع سازه‌ نگهبان

    1. در صورتی که ارتفاع گودبردای زیاد باشد،هم باید فواصل شمعها کم شوند و هم از مقاطع سازه ای بسیار قوی تری برای اجرای کار استفاده کرد.
    2. در بسیاری از پروژه های شهری به دلیل مشکلات شمع کوبی،نمی توان از شمع های پیش ساخته استفاده کرد.دراین حالت بایستی از روش درجا استفاده شود.

    روش خرپایی مورب سازه‌ نگهبان

    این روش متداول ترین روش اجرای سازه های نگهبان در مناطق شهری است و اجرای آن ساده بوده و به تخصص بالایی نیاز ندارد اما این سیستم به دلیل شکل خرپاها معمولا دست و پاگیر می باشد.

    سازه‌ نگهبان دراین روش ابتدا چاه هایی را در کنار گود در فواصل مشخص و محاسبه شده حفر می نماییم و بعد از حفاری  چاه ها ، قسمت انتهایی چاه با عمق مشخص آرماتوربندی شده و سپس عضو قائم خرپا درون چاه قرار داده می شود. حال درقسمت انتهایی چاه با عمق مناسب بتن ریزی صورت می گیرد.

    عمق این چاه ها و عمق بتن ریزی انتهای چاه  باید به گونه ای باشد که قسمت انتهایی چاه ها بتواند پس از بتن ریزی کشش ایجاد شده در سیستم را تحمل نماید.

    روش خرپایی مورب

    روش خرپایی مورب

    بعد از این مرحله سازه‌ نگهبان ، خاکبرداری با شیب پایدار برداشت می گردد و در کف گود ،فونداسیون جهت اتصال عضو مورب خرپا با ابعاد مشخص طبق محاسبات اجرا می گردد. سپس عضو مورب خرپا با شیب مناسب به فونداسیون اجرا شده در کف گود متصل می شود.حال خاکبرداری به صورت مرحله ای تا انتهای گودبرداری انجام شده و در هر مرحله اعضای دیگر خرپا اجرا می شوند.

    روش خرپایی مورب

    روش خرپایی مورب

    سازه‌ نگهبان پس از اتمام گودبرداری و اجرای خرپا جهت جلوگیری از کمانش عضوهای خرپا و کل سیستم خرپایی، باید عضوهای مورب خرپا به وسیله تیرهای افقی و بادبندها در فواصل مشخص و محاسبه شده مهار شوند.

    سازه‌ نگهبان دربسیاری از پروژه ها جهت تسریع در عملیات گودبرداریو احداث سازه نگهبان ، ابتدا محل اجرای پروژه با شیب پایدار حفاری می گردد.

    روش خرپایی مورب

    روش خرپایی مورب

    سازه‌ نگهبان حال برای نصب خرپا ها به وسیله بیل مکانیکی در دیواره گود شیارهایی ایجاد شده و سپس برای نصب خرپا در محل شیارهای اجرا شده چاه حفاری و سپس آرماتوربندی می شود و مراحل بعدی نصب خرپا دنبال می شود.

    سازه نگهبان خرپایی مورب

    سازه نگهبان خرپایی مورب

    روش خرپایی موازی

    سازه‌ نگهبان در این روش در اطراف زمینی که قصد گودبرداری داریم، چاه هایی در دو ردیف (یا بیشتر ) حفر می کنیم و سپس همانندمراحل قبلی داخل چاه ها و در قسمت انتهایی آنها آرماتورگذاری می گردد. سپس دوعضو قائم در داخل چاه ها قرار داده شده و قسمت انتهایی چاه ها بتن ریزی می گردد.حال عملیات خاکبرداری به شکل مرحله ای برداشت شده و اعضای دیگر خرپا مرحله به مرحله اجرا می شوند. لازم است جهت جلوگیری از کمانش عضوهای خرپا و کل سیستم خرپایی، باید عضوهای مورب خرپا به وسیله تیرهای افقی و بادبند ها در فواصل مشخص و محاسبه شده مهار شوند.برای انتقال فشار جانبی خاک به این سازه ها می توان در بین پروفیل های قائم با استفاده از صفحات بتنی پیش ساخته و یا الوار این فشار را انتقال داد.

    طراحی پنت هاوس

    روش خرپایی موازی

    روش خرپایی موازی

    سازه های نگهبان وزنی

    سازه‌ نگهبان در بسیاری از پروژه های ساختمانی در صورتی که عمق گودبرداری کم باشد (تا حدود ۴ متر) به جهت صرفه جویی در هزینه های سازه های نگهبان از شیوه های سنتی دیوار های وزنی آجری (منبری) استفاده می شود. در این روش ابتدا خاکبرداری با شیب پایدار انجام می شود .سپس در بدنه گود و در محل اجرای دیوار وزنی به ضخامت مشخص محاسبه شده شیارهایی اجرا می شود.حال در محل شیارها دیوار آجری با ملات ماسه سیمان به صورت پله ای اجرا می گردد.پس از اتمام اجرای دیوار وزنی خاک بین منبری ها به صورت مرحله ای برداشته می شود. برای نگهداری خاک بین منبری ها در ارتفاع های مشخص پروفیل قرارداده شده و سپس آجرچینی انجام می شود.

    سازه های نگهبان وزنی

    سازه های نگهبان وزنی

    مزایای روش منبری سازه‌ نگهبان

    1. اجرای سریع
    2. هزینه نسبتا کم
    3. مناسب برای گودهای کم ارتفاع

    معایب روش منبری سازه‌ نگهبان

    1. جاگیر است
    2. برای گودهای ارتفاع زیاد کاربرد ندارد.

    منبع : پاورپوینت

    سیدمهدی تقی زاده

    میلاد خرمالی

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.