دستور کار نازک کاری
به گزارش ویلا پیش ساخته : دستور کار نازک کاری بدینوسیله به مالک/مجری محترم ملک پلاک ثبتی ………………. آقای/ خانم…………………و مجری ساختمان آقای……………به شماره پروانه………. به آدرس ملک:……………………………………………………. ابلاغ می گردد:
- حفظ درختان موجود در ملک اعم از اینکه در جواز ذکر شده باشد ویا خیر الزامیست.
- رعایت مبحث ۱۹مقررات ملی ساختمان(عایق حرارتی)که اهم آن شامل:
الف- اجرای پنجره های عایق حرارتی(Upvc)همراه با شیشه های دوجداره
ب-اجرای لایه عایق داخل دیوار توسط فوم و موادی مانند آن ویا استفاده از مصالح صنعتی که عایق بودن آن مورد تایید مرکزتحقیقات ساختمان ومسکن قرار گرفته باشد مثل لیکا، درای والهاو… الزامیست.
- انجام اسکوپ سنگهای نما و در صورت نازک بودن سنگها، پیج کردن آنها موکداً وموکداً الزامیست.
- پیج کردن درپوشهای روی دیوارهای حیاط،جان پناه یا دستاندازبام وخرپشته موکداً الزامیست.
- بالا بردن دودکشها های شومینهها، شوفاژخانهها و کلاًتمام دودکشهای بام باندازه حداقل ۲ متر بالاتر از دیوار دست انداز بام و گذاشتن درپوش مناسب بر روی دودکشها موکداً الزامیست.
- الزاماً میبایست فاصله میله های عمودی نردها های راهپلهازهم حداقل ۱۰ سانتیمتر باشد و ارتفاع نرده پله بایدحداقل ۹۰ سانتمتر از روی هر پله باشد.
- اجرای دریچه ورودی هوای تازه به داخل واحد و نصب وسایل تهویه هوا در داخل واحدها و گذاشتن دودکش مناسب برای پکیجها، ابگرمکنها و شومینهها هم ازنظر قطر وهم از نظر مستقیم بودن که مکش لازم را دشته باشد، الزامیست.
- سقفهای شیشه ای وهمچنین قسمتهای از نما که از شیشه کار شده است الزاماً بایستی از جنس شیشه ایمنو سکوریت (مقاوم در برابر حریق و در برابر ضربه) باشند که در صورت بروز حادثه باعث آسیب و صدمه نشود.
- در سقفهای شیب دار باید الزاماً تجهیزات و موانع لازم جهت ایجاد دست انداز و جلوگیری از ریزش برف به پایین(جهت حفظ ایمنی رهگذران وافراد در حال عبور از زیر این سقفها) و همچنین دست انداز و جای پا لازم جهت تامین ایمنی کارگران مشغول کار روی اینگونه سقفها ایجاد و نصب شود.
- سنگهای کف پله ها،حیاط، پارکینگ و کلیه مکانهایی که عبور افراد از آنجاها صورت می گیرد الزاماً می بایست کاملاً افقی و از جنسی بوده که به هیچ وجه لغزنده نباشد و در صورت لزوم الزاماً میبایست تیشه ای شوند که اصطکاک لازم جهت تامین ایمنی افراد عبور کننده تامین شود.
- ارتفاع دست اندازهای بالکن ها و تراسها حداقل میبایست ۱۳۰ سانتیمر از کف تمام شده بالکن باشد.
- آسانسور الزاماً بایستی مجهز به برق اضطراری بوده و تمام تجهیزات مکانیکی و الکتریکی آن قبل از استفاده به تایید اداره محترم استاندارد رسیده و کارفرما و یا مالک ساختمان مکلف به بیمه نمودن آنمیباشد.
- اجرای سنگ کاری در هوای سرد زیر ۷درجه سانتیگراد موکداً ممنوع است دستور کار نازک کاری و سنگهایی که در دمای زیر ۷درجه اجرا شده باشند میبایست تخریب شده و مجدد اجرا شوندزیرا اجرای سنگ در این شرایط مانع از چسبندگی سنگها به ملات می شود.
- نصب تجهیزات و لوله کشی جهت اطفاء حریق الزامی است.
- راهای خروج تعبیه شده در ساختمان و راهروها همگی مجهز به تجهیزات اطفاء حریق و ضد حریق بوده و باز شوها و راههای خروج باید از لحاظ تعداد به اندازه مورد نیاز بوده و تمام آنها با درهای مقاوم دربرابر حریق از نوع تایید شده، محافظت شوند و همچنین راههای دسترسی و خروج باید کاملا آزاد و بدون مانع باشند.
- درب ها نباید از ۹۰ سانتیمتر کوچکتر باشندو در دربهای دولنگه، دستکم یکی از لنگه ها بایددارای حداقل ۸۰ سانتیمتر عرض مفید باشد.
- عرض راهپله نباید کم و زیادشود وحداقل عرض آن ۱۱۰ سانتیمتر و دستکم ۲۰۵ تا سقف بالای خود ارتفاع داشته باشد و بین هردوپاگرد متوالی، حداکثر فاصله قائم ۳۷۰ سانتیمتر باشد.
- ارتفاع هر پله حداکثر ۱۸ سانتیمتر و حداقل ۱۰ سانتیمتر باید باشد و کف هر پله باید حداقل ۸ سانتیمتر پاخور و حداکثر ۲ درصد شیب داشته باشد.
- پلکانهای خروجی و دسترس و به عبارتی تمام پلکانهای ساختمانا لزاماً می بایست در صورت امکان در هر دو طرف و در صورتی که یک طرف دیوار است، در طرف دیگر نرده دست انداز نصب شود.
- روشنایی راهای خروج باید به گونه ای تنظیم و نصب شود طراحی رستوران که در هر موقعی از شبانه روز، روشنایی بطور مداوم و پیوسته برقرار باشد و حداقل شدت روشنایی در سطح کف راهرو ها باید هیچ نقطه از گوشه ها ، تقاطع دیوارها یا راهپله ها ، پاگردهاو راهای خروجی نباید کمتر از ۱۰ لوکس باشد و همچنین برق آن میبایست از منبع مداوم و مطمئن تامین شود.
- در پله های اصلی حداقل اندازه عمق کف ۲۸ سانتیمتر و ارتفاع پله به میزانی باشد که مجموع اندازه کف پله و دو برابر ارتفاع آن بین۶۳ سانتیمتر تا ۶۴ باشد.
- در پله دسترسی اصلی ساختمان، حداقل عرض پله مستقیم ۱۰۰سانتیمتر و حداقل عرض پله ای که دارای گردش یاپاگرد باشد۱۲۰ سانتیمتر میباشد.
- مصالح مصرفی در پلکان اصلی ساختمان باید از جنس مقاوم در برابر حریق باشد.
- حداقل ارتفاع غیر سرگیر پلکانهادر تمام طول مسیر ۲۰۵ سانتیمتر باید باشد.
- پلکانهای اصلی نباید با تجهیزاتی مثل شیرآب، جعبه آتش نشانی و … مسدود شده و یا عرض آن تقلیل یابد.
- در محلهایی که اختلاف سطح آنها نسبت به هم از ۷۰ سانتیمتر بیشتر است بایدتوسط جان پناه یا دست انداز در کنار این سطوح از احتمال سقوط افراد ممانعت نمود.
- ارتفاع دست انداز بالکنها و تراسها تا ارتفاع ۵/۱۰ متر ، ۹۰ سانتمتر و از ارتفاع بیش از ۵/۱۰ متر ،۱۱۰ سانتیمتر میباشد.
- ارتفاع دست اندازها یا جانپناه های شیب دار ( مایل ) پله ها باید ازلبه پله ۹۰ سانتیمتر باشد.
- فاصله خالی بین دو نرده عمودی دست انداز نباید بیش از ۱۵ سانتیمتر باشدو حداقل می بایست ۱۱ سانتیمتر باشد.
- استفاده از شیشه ایمن و نشکن و ضد حریق در جانپناه ها و سایر قسمتهای ساختمان که در آن شیشه به هراندازه و قطعی بکار رفته است الزامی است(البته اجرای زیر سازی و تمهیداتی که امنیت و ایمنی لازم را تامین میکندمطابق نقشه های مصوب و تایید شده نازک کاری موکاً الزامیست).
- تاسیسات آسانسور باید در محفظه ای ایستا و مقاوم در برابر حریق و مطمئن برای استفاده ساخته شوند که استفاده از آن خطری برای مسافران نداشته باشد.
- مصالح سازنده کف پیاده روهای جلوی ملک و معابر کف پارکینگ و تمام محل های تردد داخل ساختمان اعم از پلکانها ، حیاط پارکینگ ، بام کنار استخرها و … باید الزاما از جنس مصالح غیر لغزنده باشد.
- در فضاهای مثل حمام ، دستشویی و آشپزخانه الزاماً میبایست فضایی با حداقل مساحت ۱۸/۰ ساننتیمتر جهت تهویه طبیعی و در صورت عدم امکان، تجهیزات تهویه مکانیکی نصب شود و در صورت استفاده از پکیج، الزاما از نوع فن دار بوده و دریچه ورودی هوای تازه به داخل واحد، علاوه بر تجهیزات تهویه مکانیکی تعبیه شود.
- حداقلها و حداکثرهای لازم جهت عرض دربها، ارتفاعنصب کلیدهاو پریزها، برای استفاده معلولین ، سالمندان و ناتوانان جسمی الزاماً باید رعایت شود.
مالک مجری ناظر
رونوشت:
۱- شهرداری محترم منطقه ۸ تهران بزرگ جهت اطلاع و ثبت در پرونده
۲- سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران
۳- ناحیه ۳ شهرداری منطقه ۸ تهران بزرگ جهت اطلاع و ثبت در پرونده و پیگیریهای لازم
پیشنهاد مقاله برای مطالعه بیشتر :