ایران مال
بازار بزرگ ایران مال مرکز خریدی در غرب تهران است. این مجموعه با کاربری تجاری، تفریحی، فرهنگی و ورزشی افتتاح شدهاست. همچنین این مجموعه دارای ۲ هتل پنج ستاره است. این پروژه در نزدیکی دریاچه چیتگر در منطقه ۲۲ تهران واقع شدهاست. فاز اول این مجموعه در اردیبهشت ۱۳۹۸ رونمایی شدهاست. فاز دوم نیز تا پایان سال ۱۳۹۹ به بهرهبرداری خواهد رسید.
نمایشگاه خودرو ایران مال
یکی از بخشهای اصلی پروژه ایران مال، نمایشگاه خودرو مجزا است. ایران مال این فضای بزرگ در سه طبقه طراحی شدهاست. نمای این سه طبقه در توالی یکدیگر فرم هندسی تخممرغی شکل ایجاد میکنند. فضای معماری مدرن و هذلولی شکل از پشت بام به شکل نگین یک انگشتر میدرخشد.
سینما، رستوران، هتل و پارکینگ ایران مال
۴۰ واحد سینمایی در طرح توسعه افتتاح خواهد شد ودکوراسیون سینماها از فیلم های دهه های چهل تا شصت گرفته شده است. هزینه ساخت ویلا در شهریار سینمای خانوادگی نیز در این بخش وجود دارد. در طبقه بالای باغ دیدار فضای رستوران ها و فست فود ها وجود دارد. هتل این مجموعه در دست ساخت می باشد. این مجموعه دارای ۲۰٬۰۰۰ پارکینگ برای خودرو و موتور سیکلت است و ۵۲ دسترسی نیز به صورت زیرگذر، پل، رمپ و تونل و یک جاده دسترسی به صورت اختصاصی وجود دارد. طراحی درب ورودی فضا به صورت یک قاب شیشه ای تو خالی می باشد. ایران مال دارای ۱۱۰ نمازخانه و یک مسجد جامع است.
مجموعه باغ رستوران ملل ایران مال
فضایی با معماری بومی و ملی نقاط مختلف دنیا و متکی بر عناصر و ویژگیهای خاص معماری کشورهای شاخص هر قاره. در معماری این مجموعه سعی شده است که فضایی ایجاد شود تا افراد حاضر در این مجموعه رستورانی، خود را در کوچهها و خیابانهای کشورهای هدف بیابند. فضای این بخش مال برگرفته از فضای طبیعی و واقعی است. الهام گرفته از خیابان های ونیز و پاریس، سنگ فرش شده، سقف نقاشی شده به صورت آسمان طبیعی و واقعی و پلاکاردهایی شبیه به پلاکاردهای کافه های پاریس، ایران مال گچبری وتزئینات بسیار، حوض و آبنما های بسیار زیبا به شکل اسب چراغ های فانوسی شکل بر روی دیوارها یا به شکل تیر چراغ برق در گوشهایی از میادین نصب شدهاند. ایران مال استفاده از پرچین و نرده برای جداسازی فضاها و مشخص کردن مسیرهای عبور و مرور سنگ های تراش خورده بسیار در ستون ها و دیوارها رستوران ها و مغازه ها به کار رفته و باعث زیبایی و جلوه بسیار این بخش شده است به طوری که در برخی قسمتها افرادی مشغول به عکاسی مدلینگ هستند. انتهای این مسیر به باغ کتاب منتهی می شود.
کتابخانه جندی شاپور
معماری این بخش ترکیبی از معماری کلاسیک اروپایی و تزئینات معماری ایرانی است. دارای پلکانی بسیار زیبا و باشکوه که معماری ترکیبی از معماری کهن ایران و سبک های اروپایی می باشد. استفاده از لوسترهای بزرگ و چراغ هایی به شکل گل لاله در این فضا چشم گیراست. نرده های پلکان نیز دارای پایه هایی ست که چراغ دارند و به شکل گل لاله هستند. کف سازی این فضا بسیار زیبا و از سنگهای تراش خورده می باشد. سقف کتابخانه از چوب های منبت و معرق کاری شده تشکیل شده که انعطافپذیری و شفافیت بالایی دارند و باعث میشوند از سقف نور طبیعی وارد شود و فرش هایی در انتهای سالن پهن شده اند و روی آن ها میزها و صندلی هایی برای مطالعه قرار داده شده است. ایران مال دور تا دور سالن قرائتخانهها و فضاهای متعدد برای مطالعه وجود دارد که در آن مبلمان راحتی قرار داده اند و پوسترهایی از خود پروژه روی دیوار آنها دیده می شود. دیواره های بالای سالن وقرائت خانه ها تماماً چوب بوده و منبت کاری و معرق کاری شده اند و نقوش گره چینی روی آنها دیده می شود. در چهار طرف سالن آباژورها و لوسترهای بزرگ وجوددارد. امکانات این کتابخانه برای تمامی اقشار و عموم مردم آزاد است. پس از این بخش به بازارهای اسلامی می رسیم.
بازار ایرانی یا بازار سنتی
ایران مال بازارچه های سنتی یا اسلامی در این بخش نمونه های طبیعی و واقعی هستند که از بازارهای قزوین (قدیمی ترین بازار جهان)، بازار تبریز (مسقف ترین بازار جهان)، اصفهان، کاشان، شیراز و قم الهام گرفته شده اند. مشابه تیمچه های بازار های سنتی؛ گچبری های استادانه آینه کاری ها ونقاشی های سفید و کرم رنگ ساده، چوب معرق و شیشه های رنگی پنجره ها و پنج دری ها، مقرنس ها، وتزئیناتی فاخر مانند نقاشی با طرح و موقعیت های اسلیمی، گچبری، کاشیکاری با نماد های ایرانی و طرح های اسلیمی و ترنجی با لوستر های سقفی مجلل از عناصر معماری شاخص این بخش است. تمام این نقوش زیبا بر سقف ها و دیوارها هنر دست هنرمندان به نام کشور است که اکثراً از شهرهای شیراز و اصفهان هستند. بازارهای ایرانی دارای بخش راسته بازار گذرهای فرعی و جلوخان بوده اند که راسته بازار، راسته اصلی مغازه ها و بازار بوده و جلوخان بخش ورودی. در این قسمت نیز از جلو خان دالان وارد راسته اصلی بازارچه سنتی می شویم که درها به شکل قرینه ،پنج دری ها، ارسی های رنگی و تزیینی گچبری سقف بسیار به چشم می آیند. بازار شامل دو گذر (راسته) اصلی و فرعی عمود بر هم است که فضاهای تجاری را در چهار جهت راستهها به وجود آوردهاند و با گنبدهایی الگو گرفته از بازارهای ایرانی پوشیده شدهاند. یک گنبد مرکزی یزدیبندی شده مرکزاصلی بازار و چهارسوق بازار را تشکیل میدهد و بازار را به ۴ بخش تقسیم میکند و میتوانید چهار سوی بازار را از آنجا ببینید و به چهار جهت اصلی بازار شمال شرق غرب جنوب دسترسی داشته باشید. ایران مال چهارسو تماما گچبری شده و کف تماماً ازسنگ های تراش خورده است که در مرکزیت آنها طرح گل لوتوس دیده می شود که روی آن گلدانی از جنس سنگ قرار داده شده است. هزینه ساخت خانه دوبلکس معرق سنگ را در کف می بینید، مقرنس ها در چهار طرف چهار سو، گچبری در سقفف کادر بندی و نقاشی در سقف و برای این که هنر ایرانی در این بخش کامل شود از چهار رکن ادب فارسی ( اشعار حافظ، سعدی، فردوسی و مولانا استفاده شده و برای این کار از هنرمندان به نام ایرانی استفاده شده که امضایشان به پای این هنر باشد.
تالار آینه (بخش قیصریه، شاه نشین بازار یا تالار آیینه جهان نما)
این تالار که به میزبانی از میهمانان ویژه و مشتریان خارجی که قصد همکاری با ایران را دارند اختصاص یافته، یک اثر فاخر و ارزشمند در میراث ملی به حساب می آید و براساس الگوی تاریخی آن، دیوارها و سقف ها تماماً با آیینهکاری با نقش گره های مرسوم در این تکنیک کار شده است. سعی شده از مبلمان عتیقه و وسایلی که اصالت و ریشه دارند در این تالار استفاده شود. لوستر این تالار از کاخ سلامِ کاخ گلستان گرفته شده است. سرمایش و گرمایش نیز برای این تالار به طور مناسب تعبیه شده است فرش این تالار نیز فرش بافته شده است که نقش آن نقش شکارگاه است و کار شهر نیشابور است مقرنس های این تالار بسیار خاص هستند و در این چند سال اخیر نمونه شان وجود ندارد. آینه کاری ها در مدت زمان یک و نیم سال توسط هنرمندان بنام و ماهر ایرانی تکه تکه، برش خورده و چسبانده شده اند و روی این آینه کاری ها نقوش گره چینی و گچ بری ها را می بینیم که جلوه خاصی دارند و آینه کاری این فضا یادآور معماری کاخ گلستان تهران بوده و از تالار آینه مجلس شورای ملی الگو گرفته شده وارسی پنج دری دارد. در ادامه فرش، خشکبار ایران، تالار آیینه، صنایعدستی ایرانی و وسایل آنتیک و قدیمی ایرانی از بخشهای مختلف چهار سوق ایران مال هستند. در نهایت به هشتی اصلی بازار می رسیم که به خروج راه دارد. سقف هشتی اصلی بازار به سبک کاسه سازی انجام شده است. کاسه سازی با گچ و کاشی میتواند انجام شود. در هشتی اصلی، سقف چوبیِ معرق و ستونهای چوبی معرق و مقرنس کاری شده دیده می شود که الهام گرفته از چهل ستون اصفهان است. نقاشی های اسلیمی سنگها و درهای چوبی از ویژگی های این بخش است. درایران مال ما ۳ سبک دفتر معماری را داریم ۱.معماری کهن اسلامی ۲.مدرن و ۳.پست مدرن که از معماری کهن به معماری اسلامی در هشتی اصلی و در نهایت به معماری مدرن در پارادایس (باغ دیدار) می رسیم.
باغ دیدار
باغ دیدار در مجاورت بازار سنتی واقع شده و اطراف آن واحدهای تجاری جای گرفته که سقفی شیشهای آن را میپوشاند و با آبنما و درختهای پالم کالیفرنیا مزین شده است. در طراحی ﻓﻀﺎی این باغ از صفحات مشبک مانند آجری که نور را به فضا وارد میکند و از ﻣﻌﻤﺎری ﻣﻨﺎﻃﻖ ﻣﺮﻛﺰی اﻳﺮان مانند ﻳﺰد و ﻛﺎﺷﺎن اﻟﮕﻮ گرفته شده استفاده شده است. این صفحات مشبک به صورت عمودی در چهار طرف حوض نیز وجود دارند و به صورت جدا کننده های فضا استفاده می شوند. آبشار مصنوعی پلکانی در درانتهای فضای سرسبز باغ دیده می شود که در دو طرف آن پله برقی وجود دارد و این آبشار در تمام طول باغ جریان دارد و تا کافیشاپ واقع در شرق باغ امتداد مییابد. ایران مال در کنار باغچه سرتاسری آبشار سنگ های درشت ریخته شده که مسیر عبور را از باغچه جدا می کند. در انتهای مسیر منتهی به کافیشاپ بر روی مسیر جریان آب، یک پل شیشهای برای تردد افراد و نیز یک سکوی شیشهای برای نشستن در نظر گرفته شده است. در بالای باغ فضای رستوران ها و فست فود ها وجود دارد که دید بسیار زیبایی به قسمت باغ دارند.
ایوان اشراق
در انتها پس از باغ دیدار سالن بزرگی وجود دارد که به ورودی اصلی پاساژ می رسد. در این قسمت ورودی اصلی پاساژ یک سازه نارنجی رنگ شیشه ای وجود دارد که نور را به زیبایی منعکس می کند. ایوان اشراق، سازهای با درخشش طلایی مانند کریستالهای فرو رفته در ساختمان به نظر می آید. ایران مال در فضای میان کریستالهای طراحی شده در ایوان اشراق، فضای تجاری برای ارائه کالاهای خاص و لوکس وجود دارد.