به گزارش ساخت ویلا : طراحی زورخانه شبیه تکایا، خانقاهها و چهار طاقیهای دورۀ ساسانی است. به اعتقاد پژوهشگران، ورزش پهلوانی و آیینهای آن که در زورخانهها اجرا میشود به عصر اشکانیان باز میگردد. نظر به همین قدمت، ساخت زورخانه تابع سنتهای بسیاری است که از دیرباز در معماری زورخانه وجود داشته است.
جهت طراحی و ساخت با ما در تماس باشید.
زورخانه معماری پیچیدهای ندارد. به قولی بسیار ساده و خودمانی است ولی اصولی دارد که باید در آن رعایت شود و نادیده گرفتن آنها، اصالت زورخانه را زیر سؤال میبرد. مخصوصاً اگر بدانیم که هر کدام از این اصول فلسفهای تربیتی و معنوی در باطن خود دارند.
دکوراسیون داخلی منزل مدرن اهمیت ورزش زورخانهای و بعد تربیتی آن در فرهنگ ایرانی تا جایی است که در تقویم رسمی ایران یک روز به ورزش پهلوانی اختصاص داده شده است. در سالهای اخیر نیز با حمایت وزارت میراث فرهنگی و وزارت ورزش و جوانان، ساخت زورخانه بار دیگر رونق گرفته است، چرا که زورخانهها محل تربیت و آشنا ساختن جوانان با ارزشهای انسانی و جهت دهی قدرت بدنی آنان در راستای کارهای خیر و نیک است.
ویژگیهای معماری در طراحی زورخانه
بنای زورخانه ویژگیهایی دارد که با روح ورزشهای آن سازگار است. در طراحی زورخانه، محل ورزش پهلوانان گود نام دارد. گود زورخانه نسبت به سایر میادین ورزشی در موقعیت پستتری ساخته میشود و به شکل یک چالۀ بزرگ است. چرا که پهلوانی که در آن به نمایش زور بازوی خود میپردازد دچار نخوت و غرور نگردد.
ساخت زورخانه
ورودی زورخانه دری کوچک و کم ارتفاع است. هر کس بخواهد به محیط مقدس زورخانه وارد شود باید سر خود را خم کند و به این ترتیب احترام و فروتنی خود را نشان دهد. جایگاه مرشد نیز در بالای گود و در برابر جایگاه تماشاچیان قرار دارد. اشخاصی که در گود به ورزشهای سنتی میپردازند با ضرباهنگ مرشد هماهنگ میشوند. در طراحی زورخانه، تزئینات معماری ترکیبی از هنر قهوهخانهای و خطاطی است. این تزئینات یادآور داستانهای حماسی ایرانی و دلاوریهای بزرگان دین هستند.