به گزارش (اجرای ویلا) در مکانیابی برای طراحی کلانتری باید به وظیفۀ آنها توجه داشت. کلانتریها وظایف برقراری نظم درون شهر و امنیت عمومی و آسایش فردی را به عهده دارند و حضور آنان در منطقه به پیشگیری از وقوع جرم کمک میکند. طبق استاندارد به ازای هر شهر و دهستان باید یک کلانتری و پاسگاه وجود داشته باشد که این رقم در ایران کمتر از حد استاندارد است.
جهت طراحی ساخت با ما در تماس باشید.
بسیاری از شهروندان جهت پیشگیری از وقوع جرم به پلیس مراجعه میکنند. پلیس خدمات اجتماعی دیگری چون مشاوره، تشکیل پرورندۀ قضایی و ارجاع آن به دادسرا انجام میدهد. همین امر پلیس را در ارتباط مستقیم با مردم قرار میدهد. در طراحی کلانتری باید توجه داشت که خدمات اجتماعی باعث میشود تا نیروی انتظامی در تعامل با کودکان و نوجوانان باشد. پس لازم است مهندسان در طراحی داخلی و فضاهای عمومی این گروه آسیب پذیر را نیز در نظر داشته باشند.
این مسائل در کنار اهمیت سلامت روانی کارمندان و نیروهای انتظامی باعث شده است تا در طراحی کلانتری و یا بازسازی آن، به نکاتی چون در نظر گرفتن فضای سبز، زمین بازی، باشگاه، اتاقهای پرنور، غذاخوری و حتی فضای استراحت برای کارمندان شیفت توجه شود.
ایجاد تصویر مردمی از پلیس با طراحی کلانتری به شکلی خلاقانه
در ساخت کلانتری باید به تصویر پلیس اهمیت داد. یک فضای بسته، خشن و ناموزون علاوه بر اینکه بر عملکرد کارکنان ایستگاه پلیس اثر منفی میگذارد، بر ذهن و روح شهروندانی که به کلانتری مراجعه میکنند نیز تصویر ناخوشایندی از خدمات پلیس باقی میگذارد.
در طراحی کلانتری اول از همه باید میان فضاهای عمومی و در دسترس با فضاهای داخلی مرزی را ترسیم کرد. فضاهای عمومی در عین اینکه باید احساس امنیت را به مخاطب القا کند، لازم است فاکتورهایی چون نور زیاد، داشتن فضای سبز، طراحی داخلی دلباز و چیدمان مناسب مبلمان به گونهای که مانع حرکت آزاد مأمورین انتظامی نشود؛ در آن رعایت گردد.
ساخت کلانتری
همچنین لازم است تا فضاهایی برای انبار و نگهداری مدارک، اسناد، اموال بازداشت شدگان و اسلحه خانه طراحی شود که جز فضاهای داخلی و با ضریب امنیتی بسیار بالاست.
()در ضمن لازم است تا این فضاها از خدمات ایمنی دیگری چون سیستم اطفای حریق و سیستم ضد سرقت استفاده کنند.